Mindenki ezt nézi most!

Így készíthetünk légypapírt otthon: muslicák és legyek ellen is jó!

Így készíthetünk légypapírt otthon: muslicák és legyek ellen is jó!

A légypapír hosszú évekig elengedhetetlen tartozéka volt a vidéki konyháknak, és bár nem különösebben szép látvány, az biztos, hogy a céljának megfelel. Meglepően könnyű és olcsó otthon is elkészíteni.

Ha már unja az állandó zümmögést, és a légycsapóval sem boldogul, készítsen légypapírt otthon néhány perc alatt!

Hogy működik a légypapír?

A légypapír működésének lényege, hogy a ragadós anyaggal bekent papír édeskés illata magához vonzza a legyeket, muslicákat, melyek aztán beleragadnak, és ott elpusztulnak. A modern légypapírok nincsenek mérgező anyagokkal kezelve, így az emberre nem veszélyesek.

Házi légypapír készítéséhez szükségünk van erősebb papírra (például egy reklámtáskára), mézre vagy cukorszirupra, egy kevés vízre és cukorra, ollóra, zsinegre és egy erős tűre vagy papírlyukasztóra. A papírt vágjuk fel nagyjából tenyérnyi széles csíkokra, a csíkok egyik végét lyukasszuk ki és fűzzünk át rajta zsineget. Ezzel rögzíthetjük majd a kész légypapírt.

Ezeket a piperecuccokat azonnal kidobnák a fürdőszobánkból a bőrgyógyászok!

Néhány perc alatt elkészíthetjük a házi légypapírunkat

Egy serpenyőben melegítsük össze negyed bögrényi mézet és negyed bögrényi cukrot, illetve három-négy evőkanálnyi vizet, óvatosan kevergetve addig, míg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ebben mártsuk bele a papírcsíkokat, úgy, hogy mindkét oldalukat alaposan bevonja a ragadós anyag. Használjunk konyhai csipeszt, mert a szirup forró.

Függesszük fel őket rövid időre, hogy megszáradjanak – mindenképpen tegyünk a csíkok alá egy konyharuhát vagy újságpapírt, mert a felesleges szirup le fog róluk csöpögni! Néhány óra elteltével használhatjuk is a kész légypapírunkat. A légypapír idővel megszárad és elveszítheti a ragadósságát, ebben az esetben spricceljünk rá egy kevés cukros vizet. 

Forrás: EgészségKalauz