A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés

Ezeket a bőrgyógyászok azonnal kidobnák a fürdőszobából

#akne #bőrápolás #ekcéma #szépség
2019.05.16. Módosítva: 5 napja

Íme néhány piperecucc és kozmetikai termék, amit egy dermatológus soha nem használna, sőt, minket és lebeszél róla, mert egyszerűen pénzkidobás!

Hirdetés

Amikor azt szeretnénk, hogy tiszta és sima legyen arcbőrünk, legalább annyira fontos, hogy milyen termékeket teszünk bőrünkre, mint az, hogy mit csinálunk velük – mondják a bőrgyógyászok. Az egyik legátfogóbb tanácsuk például az, hogy a kevesebb több ebben a témában is, illetve vigyázzunk az új, éppen trendi készítményekkel is, hiszen nem biztos, hogy ezek megfelelőek bőrünknek.

Összegyűjtöttünk tehát 5 terméket, ami a dermatológusok szerint egyszerűen pénzkidobás, hiszen valójában a bőr legfőbb ellenségei.

1. Otthon is használható kémiai hatóanyagú hámlasztók

Az interneten már akárki beszerezhet mindenféle előzetes állapotfelmérés, konzultáció nélkül is orvosi hámlasztókat, amelyek túl erősek otthoni használatra – mondja dr. Angela Lamb bőrgyógyász, aki szerint ezek a termékek fokozzák a bőrpír és a hámlás kialakulását, ami hosszú távon hegesedéshez, pigmentációhoz és allergiás reakciókhoz vezet.

2. Luffa szivacs

A luffa szivacs használata az arcbőrön szinte olyan, mintha csiszolópapírral esnénk neki bőrünknek. Irritál, vonzza a baktériumokat mivel nehezen tisztítható alaposan, így ekcémás bőrnél a legrosszabb amit tehetünk magunkkal.

3. Kollagént tartalmazó hidratálók

A kollagén túl nagy molekula ahhoz, hogy aktív összetevőként működjön a bőrön, így csupán egy nagyon költséges hidratálókrémet vásárolunk – mondja a Miami Skin Institue vezetője, dr. S. Jegasothy Manjula.

4. Csiszoló hatású arcradírok

Semmi sem indokolja ezeknek a termékeknek a használatát, mivel irritációt és hiperpigmentációt okozhatnak. Általában épp a pattanásos emberek használják őket, viszont az aknékat nem lehet leradírozni. A dermatológusok nekik inkább a krémes arcmosást ajánlják a kezükkel, majd pedig egy erre a célra használt mosóronggyal érdemes letörölni az arctejet vagy tisztítót, mellőzve a súrolást.

Az otthoni arcápolás előtt derítsük ki milyen bőrtípusba tartozunk. Olvasson tovább!

5. Otthoni kollagén indukciós kezelések

Az eszközök miatt nagyon magas az esély a fertőzésekre, mivel a készülékek apró lyukakat hoznak létre a bőrön. Válasszunk erre a műveletre inkább egy szakembert, aki steril és biztonságos környezetben végzi el az eljárást.

Forrás: http://www.health.com/beauty/coinage-dermatologists-skin-care-waste-money

Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.