Ezeket látta már?

Jó hír, vagy rossz? Pókméreg és potencianövelés...

A pókméreg jobb potencianövelő, mint a V...? A legtöbb ember kicsit izgatottá válik, mikor meglát egy nagy pókot, de azok számára, akiket megmar a brazil vándorpók, ez az "izgalom" új jelentést nyer, ugyanis a pók méreganyaga erekciót vált ki a férfiaknál.

A brazil vándorpók (Phoneutria nigriventer) mérge számos molekula tömény elegye, állítja Dr. Kenia Nunes, a Georgiai Orvosi Főiskola pszichológusa, aki jelenleg a pókméreg szokatlan mellékhatását vizsgálja. Az erős toxinokat tartalmazó pókméreg különféle tüneteket produkál a pók áldozatának szervezetében. Az egyik ilyen szimptóma a priapizmus, ami a pénisz állandó merevedésének állapotát jelenti.

Jó hír, vagy rossz? Pókméreg és potencianövelés...

Az órákig tartó és komoly fájdalommal járó erekció mellett a vándorpók mérge izomrángást, súlyos fájdalmat és légzési nehézséget okoz, sőt orvosi kezelés hiányában akár halálhoz is vezethet az oxigénhiány következtében. Ellenszérum hatására az áldozat egy héten belül felépülhet.

Szerencsére ennek a nagyméretű póknak – lábaival együtt az átmérője elérheti a 10-13 cm-t – kevés halálos áldozata van. A 7 000 regisztrált pókmarás következtében mindössze 10 ember vesztette életét a méreganyagtól.

A kutatók szerint a brazil vándorpók méreganyaga segítséget nyújthat a merevedési zavarokkal küzdő férfiak kezelésében. Dr. Kenia Nines és munkatársai a kutatás során megtalálták, hogy a méreganyag melyik toxinja okozza az erekciót. A magas vérnyomással és merevedési zavarokkal rendelkező kísérleti patkányokon kipróbálva jól szerepelt a toxin.

A PnTx2-6 elnevezésű toxin izolálása után Nunes és kollégái vizsgálni kezdték az anyag működési mechanizmusát, és összehasonlították az ismert potencianövelő készítmények, mint például a V... működésével. Nunes szerint a toxin opcionális kezelést jelenthet azok számára, akiknél a hagyományos kezelés hatástalannak bizonyult.

Forrás: Medipress
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához