Ezeket látta már?

Hirdetés

Több mint szleng: mit jelent pontosan a "ködös agy"?

schwabe

Mit jelent pontosan a "ködös agy" kifejezés?

Az "ködös agy" (brain fog) kifejezést egyre többet halljuk azokkal a neurológiai tünetekkel kapcsolatban, amelyeket egyes, a COVID-19 fertőzésen már átesett, a vírus hosszú távú szövődményeitől szenvedő betegek tapasztalnak akár még hónapokkal a betegség után is. Új kutatások eredményei szerint a „ködös agy” tünetei állnak a neurológiai problémák listájának élén – ezek közé tartoznak a memória- és koncentrációs zavarok, a gondolkodással, problémamegoldással kapcsolatos nehézségek.

A szellemi teljesítmény csökkenésének tüneti kezelésében jelentős szerepe van a páfrányfenyő (Ginkgo biloba) gyógynövénytartalmú gyógyszereknek. A Tebofortan® hatóanyaga a Ginkgo biloba növényből speciális eljárással előállított EGb 761® standardizált kivonat – más Ginkgo biloba készítmények ezt a speciális kivonatot nem tartalmazzák.

Tebofortan® javítja szellemi teljesítményt, a memória-, és koncentrációs zavarokat, a gondolkodással, problémamegoldással kapcsolatos nehézségeket.

Tebofortan® 120 mg filmtabletta gyógyszerkészítmény megemelt hatóanyag-tartalma miatt 18 éves kortól akár már napi 1 tabletta is elegendő. Recept nélkül kapható a gyógyszertárakban!

Látogasson el a www.schwabe.hu oldalra, és tudjon meg többet a készítményről!

Hagyományos növényi gyógyszer. A javallatokra való alkalmazása a régóta fennálló használaton alapul.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Schwabe logo

Schwabe Hungary Kft.

Cím: 1117 Budapest, Fehérvári út 50-52

Telefonszám: 06 1 431 8934

E-mail cím: info@schwabe.hu

S-050-tebofortan-PR cikk-2021-may

Forrás: Schwabe Hungary Kft.