Ezeket látta már?

Algakivonattal - az érelmeszesedés ellen?

Az algakivonat emeli a védő koleszterin szintjét! Az algakivonat állatmodellekben emelte a védő, HDL-koleszterin szintjét, ami azt jelenti, hogy hatékony szer lehet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében - állapították meg amerikai kutatók.

A Wayne Állami Egyetem munkatársai a ProAlgaZyme elnevezésű algakészítmény hatását tesztelték egereken, amelyek ivóvízéhez adagolták a folyékony szert.

Algakivonattal - az érelmeszesedés ellen?

A vizsgálatok azt mutatták, hogy az algakivonatot fogyasztó állatok vérében emelkedett a HDL-koleszterin szintje, sőt a koleszterin szállítási folyamataiban részt vevő gének kifejeződése, aktivitása is megváltozott.

A jelenleg használt gyógyszerek, például a sztatinok, valamint a javasolt étrendi szabályok is az ártó koleszterin (LDL-koleszterin) szintjének csökkentését célozzák meg, miközben kevés figyelem fordul a védő koleszterin szintjének az emelésére.

Az algakivonattal a jó koleszterin szintjét lehetne növelni, azt azonban, hogy a szer pontosan hogyan, milyen biológiai útvonalon keresztül hat az embereknél, és kellően biztonságos-e, a későbbiekben még vizsgálni kell - idézte Smiti Gupta kutatásvezetőt a ScienceDaily című tudományos ismeretterjesztő portál.

(www.sciencedaily.com/releases/2012/07/120706194954.htm).

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához