Ezeket látta már?

Szponzorált tartalom

Ezért kell huminsavat szedni, ha városban lakik

nagyvaros

Kevesen ismerik, pedig a huminsav rendkívül nagy segítség lehet az egészségünk megőrzésében. De pontosan mi ez az anyag, és mit érdemes tudni róla?

A huminsav a szerves anyagok végső bomlásterméke. Ez a bomlás egy teljesen természetes folyamat, mely évezredek alatt megy végbe. A komplex molekulájú huminsavak létrejöttében nagy szerepe van a különböző biokémiai folyamatoknak, de a mikroorganizmusoknak is.

Ha most ki akarja próbálni a huminsavas készítményt-kattintson ide!

A huminsav (kisebb-nagyobb koncentrációban) megtalálható a talajban, de édes- és sós vizekben, így az óceánban is, ám az értékes tulajdonságokkal rendelkező molekulákat a homogén karbon-kori eredetű tőzegből nyerhetjük ki legjobban.

A világ egyik legjobb minőségű huminsav-lelőhelye Magyarországon, Hévíz mellett található, különlegessége, hogy mélyen a földfelszín alatt képződött, így tökéletesen tiszta, nincsenek benne szennyeződések.

Újdonság lenne a huminsav?

Bár a huminsavról még mindig meglehetősen keveset tudnak a tudósok, valójában ezeket a vegyületeket évszázadok óta használják. Földművelő őseink jól tudták, hogy a termőföld minősége meghatározza, hogy milyen lesz a megtermelt zöldség vagy gyümölcs, így mindent igyekeztek megtenni azért, hogy a föld ne "merüljön ki".

A tápanyagok visszapótlásának legismertebb módja természetesen a trágyázás, de a humusznak is nagyon jó hatásai vannak. A humusz pedig tulajdonképpen – néhány tízezer évvel – megelőzi a huminsavakat.

A huminsavat kapszula formájában lehet a szervezetbe juttatni. A huminsavat kapszula formájában lehet a szervezetbe juttatni. Forrás: EgészségKalauz

Miért olyan értékes a huminsav?

A huminsavak, fulvosavak (mindkettő nagyjából ugyanazt az anyagot jelenti, a legfőbb különbség az ezeket alkotó szén és oxigén aránya) legfontosabb tulajdonsága az, hogy kelátképző hatásuk révén a szervetlen anyagokat az élő szervezet számára szerves formájúvá alakítják. Így a létfontosságú tápanyagok fel tudnak szívódni az emberi szervezetben. A huminsavak önmagukban is kb. 70-féle ásványi anyagot tartalmaznak, de ha hozzákötjük ásványi anyagokhoz és nyomelemekhez (vas, króm, cink, szelén) akkor azok is hatékonyabban tudnak felszívódni.

A huminsav kivezeti a nehézfémeket

Amellett, hogy a huminsavak és fulvosavak rengeteg értékes ásványi anyagot tartalmaznak, magas koncentrációban és "tiszta" formában,különlegességük, hogy képesek megkötni a nehézfémeket(ólmot, kadmiumot, céziumot, urániumot stb.), és eltávolítja azokat.

Ez utóbbi azért is fontos, mert a szervezetünkbe sajnos nemcsak olyan fémek kerülhetnek be, melyek szükségesek a sejtjeink megfelelő működéséhez, hanem olyanok is, melyek kifejezetten káros hatásúak.

Kutatások bizonyítják, hogy a huminsavak nemcsak az emberi szervezetre vannak rendkívül kedvező hatással (pl. erősítik az immunrendszert, segítik a méregtelenítési folyamatokat, segítenek regenerálni a sejteket stb.), de a termőtalajra, sőt az állatokra is jótékonyan hatnak.

Nyerjen egy doboz huminsavas készítményt -kattintson ide!

Ezek a huminsav jótékony hatásai - nézze meg videónkat!

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl Forrás: egeszsegkalauz.hu
Forrás: EgészségKalauz