A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk.

ELFOGADOM
Hirdetés
Szponzorált tartalom

Káros vagy sem az amalgámos fogtömés?

#Humicin #amalgám #méregtelenítés #nehézfémek
2019.02.24. Módosítva: 2018.10.12.
Hirdetés

Az amalgám fogászati premierje 1826-ban volt, amikor egy párizsi fogorvos fogtömésre alkalmazta. Az ötvözet kiválóan vizsgázott, de az amalgám azóta megbukott. Ám mind a mai napig sokan hordanak amalgámos fogtömést!

Hirdetés

Amit felrónak az amalgámnak, az a benne lévő higanytartalom, amely közismerten veszélyes anyag, méreg az emberi szervezetre. Idegméregként valóban árt, viszont egy fogtömésnyi anyagban elenyésző a higanymennyiség, amelynek kárt okozó lerakódásától nem kell tartani. Akadnak, akik egyenesen veseártalmakról, allergiáról, autizmusról, Alzheimer-kórról beszélnek, ha az amalgám fogtömés kerül szóba.

HA MOST AKARJA KIPRÓBÁLNI A HUMINSAVAS KÉSZÍTMÉNYT -kattintson ide!

Valóban tartani kell ilyen veszélyektől egy amalgámos fogtömés miatt?

"A sokféle felröppenő, pánikkeltő hír ellenére semmiféle tudományos, hitelt érdemlő bizonyíték nem támasztja alá, hogy az amalgám fogtömés ilyen károkat okozna a szervezetben. Ennek az az egyszerű tény is ellentmond, hogy igen sok embertársunk él közöttünk makkegészségesen, sok évtizedes amalgám fogtömésekkel." állította egy szakértő.

Tulajdonképpen itt pontot is tehetnénk a kérdés végére, de mégis érdemes és kell beszélni róla. Az amalgám a legrégibb idők óta használt fémötvözet. Bizonyára sok páciens emlékszik még arra, amikor a fogorvos kis, mozsárszerű edényben keverte össze a fogtöméshez szükséges mennyiséget.

Aztán, közel két évtizede "gépesített" az eljárás, vagyis amalgámszeparátorral hozták forgalomba az újabb fogászati berendezéseket. Ez kizárta, hogy a higanyt tartalmazó fémötvözet a lefolyóba kerülve környezetkárosítást okozzon, a páciens

szervezetébe pedig olyan kevés higany jut az amalgám tömés révén, hogy az szinte elenyésző, még hosszú évek során sem rakódik le belőle káros mennyiség. Egyébként pályafutása végén már csak a hátsó fogak esetében tömnek a fogorvosok ezzel az anyaggal, elsősorban esztétikai megfontolásból. Használata mellett azért döntöttek, mert rendkívül előnyös, könnyen kezelhető, tartós és gazdaságos, jóval olcsóbb a modern fogtömő anyagoknál.

Amalgám: hisztéria vagy komoly veszély?

Leginkább a környezetvédelmi lobbi ellenzi, valamint a természetgyógyászok, és a biofogorvosok. 2011. májusában hazánkban ülésezett az Európai Fogorvosok Tanácsa, és az amalgám betiltása ellen foglalt állást. A Fogászati Világszövetség és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is vizsgálódott ebben az ügyben, de az ő vizsgálataik sem igazolták az amalgámmal kapcsolatos félelmeket.

Akárhogy is nézzük, az amalgámot nem véletlenül tiltották be végül hazánkban is. Ez a mérgező nehézfém még most is rengeteg amalgámos fogtöméssel rendelkező páciensnek a szervezetére van káros hatással.

Elindult a nyereményjáték- játsszon és nyerje meg a humicin ajándékcsomagot!

Így tudja a huminsav kivezetni a nehézfémeket (mint az amalgám) a szervezetünkből: nézze meg videónkat!

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl Forrás: egeszsegkalauz.hu
Fizetett hirdetés Forrás: www.humicin.hu
Forrás: EgészségKalauz
Hirdetés

FONTOS AZ EGÉSZSÉGEM

SZERETNÉK HÍREKET, TIPPEKET KAPNI!
CAPTCHA

Twoje dane osobowe służyć będą jedynie umożliwieniu kontaktu z ekspertem. Grupa Onet.pl S.A. nie przetwarza tych danych w żaden inny sposób i niezwłocznie po przesłaniu pytania do eksperta usuwa lub anonimizuje Twoje dane. Przekazanie pytania ekspertowi odbywa się przy zachowaniu zabezpieczeń wymaganych przez ustawę o ochronie danych osobowych. Przypominamy również, iż udzielona porada nie zastąpi bezpośredniej konsultacji z lekarzem lub innym odpowiednim specjalistą, w trakcie której analizowana jest dokumentacja lekarska i przeprowadzane badanie lekarskie.