Karácsonyi receptek: zöldfűszeres csirkegulyás
Egy finom ételt ajánlunk a könnyebb húsok kedvelőinek!
Karácsonyi zöldfűszeres csirkegulyás
Forrás: EgészségKalauz
Hozzávalók: 4 személyre
4-4 alsó és felső csirkecomb
4 közepes burgonya
1 kisebb karalábé
3 közepes sárgarépa
3 nagyobb vöröshagyma
3 kisebb petrezselyemgyökér
apróra vágott petrezselyem zöldje (lehet szárított is)
4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál pirospaprika
3 evőkanál étolaj
zöldfűszer keverék (ízlés szerint)
őrölt kömény, őrölt bors, só
Elkészítés
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a (bőr nélküli) csirkecombokat, lepirítjuk, ezután hozzáadjuk a kockára vagy karikára vágott zöldségeket, a burgonya kivételével, fűszerezzük borssal, zöldfűszer keverékével.
Pár perc pirítás után megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és felöntjük vízzel (vagy alaplével). Végül készre főzzük, ízlés szerint fűszerezzük.
Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben , a Facebook-on, az Instagramon vagy a X-en, Tiktok-on is!