Érzékszervek

Hogyan működik az emberi érzékelés?
A McGill Egyetem kutatói állatkísérletek alapján feltárták, miként dolgozza fel agyunk a külvilágból érkező szenzoros ingereket.

Zsírérzékelés: mit érez a nyelv valójában?
Nyelvünk egyértelműen azonosítani tudja a zsírt, ám egyénenként változó mértékben érzékenyek ízlelőbimbóink a zsír ízére - idézte amerikai kutatók megállapítását a ScienceDaily című ismeretterjesztő portál (http://www.sciencedaily.com).
Legnépszerűbb
-
Életmódorvoslás
Ízkavalkád nyelvünkön: útban a hatodik alapíz felé?
Legalább hat alapíz érzékelésére képes az ember nyelve! A nyugati világ ételszakértői sokáig úgy vélték, hogy az ember mindössze négy alapvető íz érzékelésére képes. Ez a négy alap íz az édes, a keserű, a savanyú és a sós. Az elmúlt évtizedek kutatási eredményeinek értelmében azonban a keleti umami lett az ötödik alapíz.
-
Életmódorvoslás
Hogyan működik az emberi érzékelés?
A McGill Egyetem kutatói állatkísérletek alapján feltárták, miként dolgozza fel agyunk a külvilágból érkező szenzoros ingereket.