Ezeket látta már?

Hirdetés

Ez semmiképpen se maradjon ki a bőröndből, ha nyaralni megyünk

egeszsegkalauz protexin 2406

Végre itt a várva-várt szabadság, jó esetben egy nagyobb utazással egybekötve! A látnivalók és becsomagolandók listájának összeállításakor érdemes arra is felkészülnünk, hogy az utazáskor számos stresszhatás érhet bennünket. Az időeltolódás, a hőmérséklet-változás, a kevés alvás, az izgalmak okozta stressz mind-mind próbára tehetik szervezetünket.

Az immunrendszerünk működését a bélrendszerünkben jelen lévő bélflóránk változatossága is befolyásolja. Ennek egyensúlyi állapotára a benne lévő jótékony baktériumok és a kórokozók száma van hatással. Ha utazásunk során a betegséget okozó kártékony baktériumok elszaporodnak, a bélflóra egyensúlya felborul és kellemetlen tünetekkel keserítheti meg utazásunkat.

A naptej, a fürdőruha és a papucs mellé készítsünk be magunknak gyógyhatású készítményeket, vitaminokat, probiotikumot is, melyek segíthetnek, ha problémánk adódna útközben. A minőségi, többtörzses probiotikumokról azt is fontos tudni, hogy megelőző hatással is rendelkeznek, ezért, ha hosszabb utazást tervezünk, érdemes már indulás előtt 1 héttel elkezdeni egy probiotikus kúrát, hogy felkészítsük a bélflóránkat a várható változásokra.

Az úticélunkra jellemző eltérő higiéniás kultúra miatt szervezetünk szokatlan baktériumtörzsekkel találkozhat. Az ételek és az ivóvíz mikrobiológiai minősége a szokásostól eltérő lehet, ami emésztési zavarokat, hasmenést, bélgyulladást okozhat. Az idegen táplálékok, a nyers vagy félig sült húsok, halak, tengeri állatok, zöldségek, saláták, nem hámozott gyümölcsök, nem pasztőrözött tejtermékek bizony veszélyt jelenthetnek a bélflóránk egyensúlyára. Hasonló veszélyeket rejthetnek a strandok, fürdőhelyek vizében található kórokozók is.

Az utazás tehát megzavarhatja a bélflóra kényes egyensúlyát, melynek helyreállításában a jótékony baktériumok, vagyis a probiotikumok segíthetnek. A világjárás tervezésénél ezért ne feledkezzünk meg az utazások gyakori mellékhatásaként felléphető hasmenésről, illetve a környezetváltozás okozta székrekedésről sem, melyek elhárításában jótékony segítőtársunk lehet egy jól megválasztott probiotikus készítmény. A Protexin probiotikumok segíthetnek az utazást kísérő hasmenéses panaszok enyhítésében, valamint a bélflóra egyensúlyának helyreállításában is.

Ahogy már fentebb is említettük, a legjobb védekezés a megelőzés, így már indulás előtt egy héttel érdemes elkezdeni a Protexin probiotikum-kúrát megelőzésképpen. Természetesen az úti csomagból (kézipoggyászból) se feledjük ki, hogy a pihenésünket ne zavarják meg a fent leírt kellemetlenségek! A Protexin szedése a hazaérkezés után további egy-két hétig előnyös lehet a bélflóra egyensúlyának tartós helyreállítása érdekében.

Protexin Egészségkalauz Blogcikk kép 1200x674 3

Magyarországon évek óta népszerűek a Protexin gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményei a felhasználók korához és igényeihez szabott specifikus összetételüknek és formájuknak köszönhetően. A Protexin Balance kapszula 12 éves kor felett és felnőtteknek javasolt, míg csecsemők és kisgyermekek (0-4 évesek) részére a Protexin Restore Baby tasakos por javasolt a puffadásos, hasmenéses panaszok enyhítésére és immunerősítésre. Mindkét készítmény 7-féle jótékony baktériumtörzset és az őket tápláló prebiotikumot is tartalmaz a bélmikrobiom változatosságának helyreállítása és az immunitás fenntartása érdekében.

Készüljünk magabiztosan a nyaralásra Protexin probiotikus kúrával! A Protexin Balance (60 db kapszula) probiotikumot most kedvezményesen, 20%-kal olcsóbban lehet megvásárolni a Protexin webshopban 2024. június 30-ig! Kuponkód: EKNYÁR

Forrás: Vitaminkosár Kft.
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához