Ezeket látta már?

Szponzorált tartalom

Mi az az egészségbiztosítás és miért jó, ha van?

GettyImages-1465572914

Ha kiderül, hogy baj van, sokan fordulnak a magánegészségügyi szolgáltatások felé, ami sokkal gyorsabb, ellenben jelentős kiadással járhat. Kevesen tudják, hogy ilyen esetekben nagy segítséget jelenthet, ha van egészségbiztosításunk.

A legkeresettebb magánegészségügyi szolgáltatások közé a laborvizsgálatok, a fejlett képalkotó diagnosztikai vizsgálatok, és a szakorvosi ellátás tartoznak. A szakorvosi vizsgálatok közül a bőrgyógyászati, nőgyógyászati, fül-orr-gégészeti, ortopédiai és az ultrahang vizsgálatok vezetik a top 5-ös listát, de a legnépszerűbb vizsgálatok közé tartozik a gasztroenterológia, az endokrinológia, a kardiológia, a belgyógyászat és a szemészet is, az emberek ezekre költik a legtöbbet, ha az egészségükről van szó.

És hogy mennyi az a sok? A Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Kft. reprezentatív kutatása szerint idén már közel 350 ezer forintot volt a magyar háztartások évi egészségügyi kiadása, ami az egy évvel korábbi 290 ezer forinthoz képest jelentős növekedés. Az emberek harmada rendszeresen vesz igénybe valamilyen privát egészségügyi szolgáltatást, viszont 50 százalék még mindig zsebből fizet ezekért, pedig magán egészségbiztosításon keresztül is finanszírozható a magánorvosi ellátás, méghozzá kedvezményesebben.

De mi is az az egészségbiztosítás?

Az egészségbiztosítás egy szolgáltatásfinanszírozó biztosítás, ami azt jelenti, hogy (egy meghatározott havi díj fejében) a biztosító vállalja a csomagokban szereplő egészségügyi ellátások, vizsgálatok és a szűrővizsgálatok megszervezését, valamint ezek költségének kifizetését meghatározott összegig. Az emberek elsősorban a várakozási idő csökkentése miatt kötnek ilyen biztosítást, hiszen a magánrendelőkben jellemzően néhány napon belül sorra lehet kerülni.

Emellett a professzionális szolgáltatás (beleértve az ellátásszervezést, a modern intézményi környezetet, a kiváló szakembereket és a jó minőségű diagnosztikai eszközöket) is döntő tényező. Továbbá az egészségbiztosítás hatalmas előnye, hogy a szakorvosi vizsgálatokon részt vevők nemcsak panasz vagy tünet esetén, hanem megelőző jelleggel is járnak orvoshoz, ami biztató.

Mit fedez az egészségbiztosítás?

Az Allianz Egészségprogram csomagjai úgy lettek összeállítva, hogy megoldást nyújtsanak a megelőzés, a gyors járóbeteg-szakellátás, illetve diagnosztika és a magánkórházban elérhető fekvőbeteg-ellátás területén is.

  • Járóbeteg csomag esetén az igénybevehető szolgáltatások a következőek: szűrővizsgálatok, orvosi call center, járóbeteg ellátás, labor- és standard diagnosztika, fejlett diagnosztika és egynapos sebészet.
  • Fekvőbeteg csomag esetén az igénybevehető szolgáltatások a következőek: szűrővizsgálatok, orvosi call center, műtétet megelőző vizsgálatok, második orvosi vélemény, fekvőbeteg ellátás, rehabilitáció (fizioterápia) és orvosi asszisztencia szolgáltatás.
  • kombináltjáró- és fekvőbeteg ellátási csomag a fentebb felsorolt minden szolgáltatásra kiterjed.

Az Allianz egészségbiztosítása az egyetlen olyan a piacon, ami kizárólag fekvőbeteg-ellátásra is fedezetet nyújt, így azoknak is kiváló opció, illetve kiegészítő lehet, akik például egy céges biztosítás keretében rendelkeznek már járóbeteg fedezettel. Különös tekintettel arra, hogy bár ritkább esetben vesszük igénybe, a fekvőbeteg-ellátás anyagilag több millió forintos kiadást is jelenthet.

Az Allianz által támogatott Egészségkalauz Summit alábbi műsorában az egészségbiztosításokról beszél Bencsik Tamás, az Allianz személybiztosítási igazgatóságának vezetője:

Egy időben elvégzett vizsgálat akár az életünket is megmentheti! Nincs fontosabb az egészségünknél, ezért tegyünk meg mindent annak védelme érdekében. Az Allianz Egészségprogramja ebben lehet segítségünkre!

A cikk megjelenését az Allianz Hungária Zrt. támogatta.

Forrás: Allianz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához