Magas „örök vegyi anyag” TFA-szintek mindennapi gabonatermékekben Európa-szerte.
Ezért egyen rendszeresen árpát! A természet zöld aranya egyensúlyba hozza az emésztést és védi a szívet. Egyszerűen cserélje le a rizst árpára – pár hét alatt érezni fogja a különbséget a közérzetén és a bőrén is.
A gabonák fogyasztása igen fontos egészségünk szempontjából, ám jól nézze meg, mit is tesz a tányérjára!
Kölesből könnyedén, kevés munkával nagyon finom diétás édesség készíthető.
Több tudományos kutatás foglalkozik azzal, hogy milyen különbségek vannak a különböző búzafajták allergizáló és intoleranciát okozó hatásai között.
A fuzárium a mezőgazdaságban az egyik legelterjedtebb mikroszkopikus gombafajta, amely megfertőzi a haszonnövényeinket, különösen a kalászos gabonákat, és az általa termelt toxinok komoly betegségeket okozhatnak.
A szénhidrátok megvonása árthat a szívnek, az alacsony szénhidráttartalmú étrenden élők, vagyis a kevés gabonát, gyümölcsöt és keményítőben gazdag zöldségeket fogyasztók esetében jelentősen nő a pitvarfibrilláció (AFib), a leggyakoribb szívritmuszavar kockázata - állapították meg kínai kutatók.
A gyermekek számára a szülői minta a legfontosabb és ez a táplálkozásra is igaz. Az egészséges étrend, az új fogásokra, ízekre való nyitottság, a gasztronómiai kísérletező kedv, valamint a preferenciák mind „öröklődnek” a utánzás által.