Ezeket látta már?

Azt hitték az orvosok, hogy migrénje van, pedig stroke-ot kapott egy 20 éves férfi

stroke, agyvérzés, zsibbadás, migrén

Az orvosok a 20 éves férfi tüneteit migrénként diagnosztizálták, ezért hazaküldték a sürgősségiről. Később derült ki, hogy nagy a baj.

A 20 éves Xavier Ortiznak tavaly egy áprilisi napon el kezdett fájni a feje, és érzékeny lett a zajokra. Az elején nem tulajdonított a tüneteknek komoly jelentőséget, ezért elment a barátaival kosárlabdázni. A pályán azonban rosszul lett - írja az Insider.

Xaviernek hasogatott a feje, érzékeny lett a szeme a fényre, homályosan látott, szédült és az egyik oldala zsibbadt. Barátnője, Natasha bevitte a sürgősségire, ahol az orvosok migrénre gyanakodtak. A férfi kapott infúziót és fájdalomcsillapítót, majd hazaengedték. Ekkor már alig tudott járni. A parkolóba az édesanyja és Natasha segítségével jutott ki. Xavier másnap reggel rohamot kapott. Natasha azonnal hívta a mentőket, akik ugyan bevitték a férfit a kórházba, de nem gondolták, hogy komoly a baj.

A kórházban az orvosok először kábítószerre gyanakodtak, de Jackie, Xavier édesanyja szerint a fia nem drogozik, és nem iszik alkoholt. Csak másnap, amikor egy második neurológus is megnézte a férfi fejéről készült felvételt, derült ki, hogy Xavier súlyos stroke-ot kapott, és csak 3% esélye van a túlélésre. Xavier azonban nem adta fel. Több hétig mélyaltatásban tartották, majd rehabilitációra küldték.

A stroke óta egy év telt el. Xavier már otthon lábadozik. Édesanyja szerint megért mindent, de nem tud beszélni, járni és magáról gondoskodni. Jelenleg egy logopédus foglalkozik vele, hogy újra megtanuljon beszélni, mert egyelőre csak szemmozgásokkal és egy betűket tartalmazó könyvvel kommunikál. A család élete is gyökeresen megváltozott. Jelenleg felváltva dolgoznak, hogy gondoskodhassanak a férfiről.

TIA vagy stroke? Így derítheti ki - olvasson tovább!

Édesanyja szerint Xavier a helyzete ellenére elszánt, mindent megtesz a gyógyulásáért, hiszen kapott az élettől egy második esélyt.

Forrás: insider