Ezeket látta már?

Súlyosan megsérült gyakorlatozás közben a magyar katona, így segíthet rajta

Gál Szabolcs, véradás, katona, OVSZ

Gál Szabolcs főtörzsőrmester még hétfőn vett részt egy ejtőernyős gyakorlaton. A tapasztalt katonasportoló nagy sebeséggel csapódott a földbe.

Gál Szabolcs főtörzsőrmester hétfőn egy ejtőernyős gyakorlaton vett részt a szandaszőlősi katonai repülőtéren, amikor bekövezett a szerencsétlenség. A katona nagy sebességgel csapódott a földbe, és súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Gál Szabolcs, a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottjának tagja, és már több mint 5500 ugrást hajtott végre - olvasható a Magyar Honvédség közösségi oldalán.

A baleset körülményei egyelőre nem tisztázottak, a vizsgálat még folyamatban van. A főtörzsőrmesternek az orvosi beavatkozásokhoz és a gyógyulásához vérre van szüksége. Bár "kollégái már összefogtak a nemes ügy érdekében", az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai továbbra is várják az önkéntesek jelentkezését.

Fél perc alatt megtudhatjuk, mi a vércsoportunk - olvasson tovább!

Gál Szabolcsot a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban, a budapesti Honvédkórházban kezelik. Az irányított véradáshoz szükségesek Gál Szabolcs egyes adatai is. A neve mellett születési ideje: 1989.08.30., valamint TAJ-száma: 042934750 megadásával lehet célzottan Gál Szabolcs főtörzsőrmester kezelésére vért adni.

Forrás: MTI