Szponzorált tartalom

Önnek is fáj a dereka? Van rá természetes megoldás

#hátfájás #derékfájás #Gyógynövények #reuma
2019.10.14.

Hátfájás, derékbántalmak – sajnos gyakori probléma az ülőmunkát végzők számára, de azok is veszélyben vannak, akik gyakran tevékenykednek a ház körül. Egy kis odafigyeléssel azonban elkerülhető, hogy állandóvá valljanak a panaszok, és orvoshoz kelljen fordulni. 

A számítógépes munka tipikus jelensége, mikor nagyon erősen koncentrálunk valamire, a vázizomzat teljesen befeszül, a nyak előrenyúlik. Ez a helytelen testtartás kínzó hátfájást, a derék beállását is okozhatja. Szerencsére könnyen tehetünk ellene: tudatos, könnyű relaxációval, egy-egy pihenésképpen beiktatott sétával megoldható, hogy ellazuljon a stresszes izomzat. Segíthet az is, ha mindent a kezünk ügyében tartunk, így nem kell állandóan hajolgatni. Figyeljünk oda arra is, hogy ne szorítsuk a telefont a fülünk és a vállunk közé, mert ez nem tesz jót a nyaki csigolyáknak.

A derékfájás gyakori vendég az ülőmunkát végzők életében Forrás: gettyimages.com

Háztartási munka is okozhat ilyen fájdalmakat, például porszívózás közben is beállhat a derekunk, de akkor is, ha beáztatjuk a túl szennyes ruhát a kádban vagy amikor fürdetjük gyermekünket. Az idegesség, a stressz tovább feszíti, még görcsösebbé teszi az izomzatot, ami fokozza a fájdalmat.

Nincs mindig lehetőség orvoshoz fordulni, de nem biztos, hogy feltétlenül szükséges is. Segíthet a fekvés, a pihenés, viszont az ülés nem jó megoldás, az ugyanis terheli gerincoszlopot. Érdemes naponta többször is a fájó területet átmasszírozni természetes hatóanyagú izomlazító, fájdalomcsillapító krémmel.

A recept nélkül kapható Crotalgin Forte egyedülálló összetételű készítmény, reumás és izomfájdalmak esetén kitűnően alkalmazható. Természetes összetételének köszönhetően kíméletes, de hatékony megoldás a derékbántalmakra. Erős fájdalom esetén pakolásként is alkalmazható, valamint sportolóknál helyi vérbőséget okozó hatása miatt “bemelegítő krémként”, és húzódások kezelésére is használható.

Forrás: IN VITRO Kft.