Mutatjuk, mire érdemes odafigyelni a halászlétől a töltött pulykán át egészen a mézeskalácsig, hogy a karácsony tényleg az örömről szóljon, ne pedig a gyomorrontásról.
A karácsonyi időszakban nem az a kérdés, hogy többet eszünk-e a kelleténél, hanem az, mennyire viseli meg ezt a szervezetünk. A puffadás, a gyomorégés és a kellemetlen teltségérzet sokakat érint, pedig néhány apró döntéssel ez nagy eséllyel megelőzhető lenne.
Az év végi időszak a meghittség és nagy, közös étkezések mellett az önmagunkra való odafigyelésről is szólhat. Egy kis tudatossággal elkerülhetjük a túlevést, a kellemetlen teltségérzetet és a pluszkilók kialakulását. Az ünnepek alatti tudatos étkezés témáját jártuk körbe egy táplálkozási szakértővel.
Az ételmérgezés, gyomorrontás kellemetlen tüneteket, hányást vagy hasmenést okoz. Hogyan gyorsíthatjuk meg a gyógyulást?
Annak érdekében, hogy valóban felhőtlen legyen a nyaralás, nem árt pár előkészületről gondoskodnunk.
Egyelőre nincs szűrési eszköze, ezért a korai jelekre, tünetekre nagyon oda kell figyelni!
A hasnyálmirigyrák tüneteit gyakran gyomorproblémának hiszik, ezért érdemes tisztában lenni a figyelmeztető jelekkel.
Ön mikre tippel?