A legtöbben rávágják, hogy igenis jó dolog minden nap 100%-os gyümölcslevet inni. De az igazság ennél jóval összetettebb.
A puffadás hátterében állhat ételintolerancia, túl gyors evés, stressz vagy hormonális probléma, de a leggyakoribb ok egyszerűen az, hogy bizonyos ételek nehezebben emésztődnek.
A C-vitamin támogatja az immunrendszert, részt vesz a kollagénképzésben, javítja a vas felszívódását és a szervezet stressztűrő képességét. Lássuk, hogyan pótolhatjuk zöldségekkel, gíyümölcsökkel!
A példamutatás és a korai jó gyakorlatok átadása nagyon fontos lenne, de kitől várjuk ezt, ha még a szülők nagy része sem csinálja jól?
Nemcsak az ivóvizekbe, hanem a talajba is kerülhetnek, és sajnos, kerülnek is gyógyszermaradványok.
Aranyos, ahogy kér belőle, de ebben az esetben ami a gazdinak finomság, az a kutyus számára mérgező. Már kevés mennyiségben is akut veseelégtelenséget válthat ki, amely órákon belül életveszélyes állapothoz vezethet.
A banán az egyik legkedveltebb, ugyanakkor legkényesebb gyümölcs. Frissen sárgállik a konyhapulton, de elég néhány nap, és máris barna foltok lepik el a héját. Pedig egy apró trükkel akár két hétig is kemény és ízletes maradhat – mindössze a helyes tároláson múlik.
Milyen tápanyagok bevitelére fontos most fokozottan odafigyelni otthon és az iskolában is? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ dietetikus szakértő segítségével.