A finom fehér húsáról és ízéről ismert hal egyre népszerűbb alternatívája a hagyományos pontynak szentestekor. Különösen azoknak, akik nem szeretik az édesvízi halakat.
Ha már hagyomány, legyen jelen az egészséges életmód is az ünnepi asztalon! A szakemberek azt kérik, legalább karácsonykor együnk halat.
Mikrobiológiai nem megfelelőség miatt halászati termékeket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft., mivel az általa forgalmazott termékekben hatósági ellenőrzés során Listeria monocytogenes baktérium jelenlétét mutatták ki - közöte a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság (NKFH) hétfőn az MTI-vel.
Lássuk, milyen előnyökkel járhat a halfgyosztás!
Az íze karakteres és telt, húsa omlós és lédús. Mutatunk egy jó receptet is hozzá.
Sokan hallottuk már, hogy a hal mennyire egészséges, mégis sok magyar konyhában ritkán kerül az asztalra. Pedig a rendszeres halfogyasztás hosszú távon jelentős egészségügyi előnyöket is hozhat.
Ne csak karácsonykor válassza a halat.
Sok évvel a szedésük után is képesek megakadályozni a skizofrénia és más pszichotikus betegségek tüneteinek kifejlődését az omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmazó étrend-kiegészítők - állítja egy kutatás.