Ezeket látta már?

Figyeljünk egymásra: életmentés a Futrinka utcában

életmentés, szomszédok, összefogás, mentők

A budai Futrinka utca lakói nemcsak Mazsola és Tádéból ismertek arról, hogy mindig számíthatnak egymásra, hanem a valóságban is bebizonyították ezt a tényt.

Az egyik 85 év körüli lakó megsérült, és a szomszédok összefogásának köszönhetően időben kapott segítséget.

Az aggódó szomszédok észrevették, hogy az idős asszony egész nap nem jelentkezett, és miután hiába csöngettek be hozzá, úgy döntöttek, hogy nem várnak tovább. A bizonytalanság és az aggodalom vezérelte őket, és hamarosan cselekvésbe lendültek. Együttműködve elhatározták, hogy betörnek az ajtaján, hogy kiderítsék, mi történhetett.

Az érintett lakásban talált látvány mindannyiukat megdöbbentette. Az idős asszony a padlón feküdt, és bár eszméleténél volt, a sérülése miatt mozdulni sem tudott. Kiderült, hogy már éjjel elesett, és a telefonját sem tudta elérni. A szomszédok által végzett gyors beavatkozásnak köszönhetően azonban sikerült időben segítséget hozni neki.

Azonnal értesítették a mentőket, akik percek alatt a helyszínre értek. A mentőcsapat ellátta az idős asszonyt, és stabil állapotban szállították kórházba. A szomszédok által mutatott összetartás és gyors döntéshozatal kulcsfontosságú volt az eset pozitív kimeneteléhez.

A mentésben résztvevők szakértelmének és elhivatottságának köszönhetően az idős asszony most már biztonságban van, és a kórházban kapja a szükséges ellátást. A történtek ismételten bizonyították, hogy a szolidaritás és az egymás iránti figyelem nemcsak egy-egy mesében, hanem a valóságban is életmentő lehet.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Életet mentett a gondosóra

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

sürgősségi

Forrás: Országos Mentőszolgálat
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához