Ezeket látta már?

Életműdíjat kapott az ismert magyar orvos

szervátültetettek, díj, vesetranszplantáció, gyerek

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége Dr. Sallay Péternek a veseátültetett gyermekekért végzett áldozatos és elkötelezett munkájáért A szervátültetettek szolgálatáért életműdíjat adományozott.

"A Semmelweis Egyetem I. Sz. Bókay Gyermekklinika Műveseosztálya 1985 óta működik: az ország egyetlen gyermek hemodialízist végző centrumának első vezetője Dr. Sallay Péter volt, aki azóta is aktívan dolgozik az osztályon. A kezdetektől részt vett a gyermek vesetranszplantációs programban, vannak közöttünk olyan veseátültetettek, akik az Ő kezei között nőttek fel. Szakmai tudása, elhivatottsága, türelme, humora és a betegek szeretete megkérdőjelezhetetlen. " - olvasható a Magyar Szervátültetettek Szövetségének közösségi oldalán.

A posztból kiderült, hogy a Magyar Szervátültetettek Szövetsége Dr. Sallay Péternek a veseátültetett gyermekekért végzett áldozatos és elkötelezett munkájáért A szervátültetettek szolgálatáért életműdíjat adományozott.

A díjat Feszt Tímea - a Trappancs Egyesület elnöke - adta át, aki a magyarországi szervátültetett gyermekek rehabilitációs programjának alapköveit letette a 2000-es évek legelején, mely úton - többek között - Sallay Tanár Úr is kísérte és segítette az első perctől kezdve.

Egy különleges "Bókay-s csapat" is segített a díj átadásában: mindannyian veseátültetettek, van közöttük, aki múlt héten járt utoljára kontroll vizsgálaton Sallay doktornál, és van akit gyermekkorában látott utoljára, közel 30 éve.

Ismeri már az MSZSZ Szív útja kihívását?

A 2022-es Millió lépés az életért 2.0 - A Szív útja kihívás egy társadalmi célú egészség kampány, amelyben megismerjük a szív- és érrendszer működését, betegségeinek megelőzését, a szívátültetés történetét, miközben 10 héten át mozogva fittebbek, egészségesebbek leszünk. A Magyar Szervátültetettek Szövetsége ingyenes programját a Magyar Kardiológusok és a Magyar Hypertonia Társaság támogatja.

Mit kell tennie, ha csatlakozna?

A 2022. szeptember 26-án induló 10 hetes kihíváshoz nem kell mást tenni, mint letölteni a Milliólépés 2.0 okostelefonos applikációt, majd pedig csak mozogni. A telefon vagy a hozzá csatlakoztatott okoseszköz automatikusan méri a megtett lépéseket, de lehetőség van arra is, hogy több mint 60 mozgásformát közvetlenül rögzítsünk.

A kihívást egyénileg vagy 5 fős csapatokban lehet teljesíteni. Az applikáció segítségével pedig térképen követhetjük a virtuális utazásunkat. A 10 hetes kihívás során a teljes magyarországi Kék Túra útvonalat lehet majd bejárni.

Minden fontos indormációt megtalál ezen az oldalon - kattintson tovább!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: Magyar Szervátültetettek Szövetsége
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához