Ezeket látta már?

Életveszélyes játék terjed a fiatalok körében - ezt üzente a szülőknek a gyermekkórház!

intenzív égéssebészet, áramütés, vonat, baleset

Az biztos, hogy a felnőttek nagy része sem tudja, hogy súlyos égési sérüléseket lehet szerezni ettől.

Idén már többen szenvedtek súlyos égési sérüléseket, amikor vasútüzemi területen felmásztak egy szerelvényre vagy a felsővezeték tartóoszlopára - hívta fel a figyelmet a MÁV Zrt. szerdán. A vállalat közleménye szerint január 5-én a vágány melletti felsővezeték tartóoszlopára felmászva sérült meg súlyosan az a férfi, aki Budapest-Keleti pályaudvar és Kőbánya felső állomás között szenvedett áramütést.

Január 8-án az esti órákban Eger-Rendező állomáson fiatalok játszottak vasútüzemi területen, ahova civileknek szigorúan tilos a belépés. Két fiú a vágányon álló üres tartálykocsi tetejére mászott fel, a felsővezeték közelében pedig egyikük, egy 15 éves gyerek áramütést szenvedett. Őt a mentők súlyos égési sérülésekkel vitték kórházba, társa könnyebben sérült - írták.

Tavaly a MÁV hálózatán történt két hasonló baleset súlyos, életveszélyes sérültje és halálos áldozata is 18 éven aluli volt - tették hozzá. A MÁV arra kéri a szülőket és a pedagógusokat, nyomatékosan hívják fel a fiatalok figyelmét arra, hogy vasútüzemi területen tartózkodni életveszélyes és tilos.

A vasút veszélyes üzem. A közvetlen életveszély miatt a vasút üzemi területén belül tilos tartózkodni - hangsúlyozza a MÁV, amely arra figyelmeztet: a villamos felsővezetéknek már a megközelítése is életveszélyes, kétméteres távolságon belül akár halálos áramütést is okozhat. A felsővezeték, illetve a felsővezeték-hálózat más részeinek (oszlopok, kapcsolók) érintése életveszélyes.

Az biztos, hogy a felnőttek nagy része sem tudja, hogy nem kell megerinteni a vezetéket, hogy bajt okozzon!

Soha, soha ne másszatok vonatra!

Figyelmeztetett közösségi oldalán a Bethesda Gyermekkórház, miután közölték, újabb nagyégett fiatal életéért küzdenek hatalmas erőfeszítéssel az Égésintenzív osztályukon.

"Küzdünk, mert ez a hivatásunk. Ezen kívül hivatásunk, hogy belekiáltsuk a világba: A Magasfeszültség érintés nélkül is áthúzhat!

Ha szülő vagy, mondd el ezt még ma gyermekednek!

A felhívást balesetmegelőzési okokból tesszük ki, minden bántó és támadó kommentet törlünk az oldalról."

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához