Ezeket látta már?

Életveszélyes játékra figyelmeztettek: 8 éves kisfiú halt bele, mert lenyelte

életveszélyes mágnes játék

Elképzelhető, hogy egy TikTok-kihívás áll a tragikus eset hátterében.

Életét vesztette az az angol kisfiú, aki mágneses gömbökből álló játékot nyelt le. A játék veszélyeire, maga a halottkém figyelmeztetett az eset ismertetése kapcsán a bírósági tárgyalás során - írta meg a BBC.

A Rhys Millum nevű kisfiú valamiért 10 ilyen mágnesen golyócskát is lenyelt, amelyek három centiméteres sorban ragadtak össze a szervezetében. Két nappal később hasi fájdalmakra panaszkodott a gyerek. Édesanyja még aznap reggel kórházba vitte, ahol Rhysnél fertőzés gyanúját állapították meg, megvizsgálták, fájdalomcsillapítokat adtak neki, és hazaküldték.

Az orvos három hasi vizsgálatot is végzett, hogy kizárja az olyan életveszélyes állapotokat, mint például a vakbélgyulladás, vagy perforálódott bél. Ezen a ponton a mágneses golyókról sem az orvosok, sem az édesanya nem tudott. A szülők nem vették észre, hogy Rhys lenyeli a golyókat, és a gyerek sem mondta el sajnos senkinek, hogy mit tett.

A család pihenős, tévézős hétvégét tervezett, Rhys aznap megpróbált enni, de hamarosan kihányta az ételt. A kisfiú tüneteit ezután Mr Millum úgy írta le, hogy a fiú "fel és alá" járt, és a gyomrában fájdalmat érzett, ami hol előjött, hol elmúlt. Később azonban ijesztő tünetek jelentkeztek: a kisfiú azt mondta "nem lát", majd elvesztette az eszméletét, és éeltjeleket semmutatott. A kiérkező mentősök majdnem egy órán keresztül próbálták újraéleszteni Rhys-t, miközben a szíve leállt.

A boncolás kimutatta, hogy az elzáródást és bélperforációt a bélben összetapadt mágneses játékok okozták, és ez vezetett végül Rhys halálához. A halottkém a baleset kapcsán elmondta, reméli, hogy Rhys halálának tragédiája felhívja a figyelmet az ilyen játékok veszélyességére.

"Megértem, hogy ezek a mágneses golyók jópofák, és legálisan kaphatók, de remélem, hogy ez a tragédia felhívja a figyelmet az ilyen tárgyak veszélyességére is: a kisgyermekek számára végzetes következményekkel járhat, ha lenyelik ezeket az apró mégnesezett tárgyakat."

Felmerült, hogy egy TikTok-kihívás áll a tragikus eset hátterében. A feladatot „hamis piercing kihívásnak” nevezik. A lényege, hogy egy mágnest a nyelv egyik, egy másikat a másik felére kell helyezni, amitől úgy tűnik, mintha a szerv át lenne szúrva. Erre azonban a rendőrségi vizsgálat nem talált bizonyítékot.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Néhány hetes kisbabához riasztották a mentőket

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: BBC
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához