Ezeket látta már?

Ez az egyik leggyakrabban használt drog a fiatalok között, ebből a hétköznapi flakonból is kinyerhető

szifon, nevetőgáz. nevetőgáz hatása, kéjgáz

Súlyosabb esetben akár bénulást is okozhat.

A dinitrogén-oxid, amely akár tejszínhabspray flakonjából is kinyerhető, a 16-24 évesek által leggyakrabban használt drogok listáján második az Egyesült Királyságban. Alapesetben nevetőgázként is ismerik a szert, ami eufóriát, nyugalmat vagy nevetést okozhat, de egyes, súlyos esetekben bénuláshoz is vezethet. Ha azonban valaki hosszú ideig használja a gázt, annak komoly egészségügyi következményei is lehetnek, melyek visszafordíthatatlan neurológiai károsodást is okozhatnak - írja az Infostart.

David Nicholl birminghami neurológus egyre többször lát olyan fiatalokat a kórházban, akiket azért vittek be, mert előtte nevetőgázt lélegeztek be. Az orvos a problémáról egy TikTok-videót is készített, amely azóta akiket ezután kórházban olyan fiatalokkal, akiket nevetőgáz belélegzését követően szállítanak be. Az orvos TikTok-videót készített, amelyet azóta rengetegen néztek meg.

"Azt látjuk, hogy járványszerűen sok fiatal kerül kórházba magatehetetlenül, mert nevetőgázt fogyasztott" – fejtette ki az orvos, majd hozzátette, hogy vannak olyanok, akiknek a sérülése az egész, későbbi életüket befolyásolja.

"Ez tényleg olyan, mint egy járvány. Az emberek úgy használják a nevetőgázt, hogy fogalmuk sincs róla: talán soha többet nem tudnak majd lábra állni. Megéri? Nem hiszem" – emelte ki az orvos.

Olvasta már?

Ksse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: infostart.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához