Ezeket látta már?

Fizetni kell a győri kórházban, ha az elhunyt hozzátartozóját szeretné valaki látni

mentők, győr, kórház

Az indok az, hogy a boncmestereknek plusz munkát okoz.

5500 forintot kell fizetni a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban, ha egy hozzátartozó még a kórházból való elszállítás előtt látni akarja elhunyt rokona, családtagja holttestét - írja az Úgytudjuk.hu.

A díjfizetési kötelezettség nem újkeletű, ugyanis már több mint 3 éve, 2019. április 1-től érvényben van. A kórház azért vezette be a fizetéses rendszert, mert azt mondják, a boncmestereknek többletmunkát okoz, ugyanis egyeztetni kell a megtekintés időpontját, az elhunytat ki kell venni a hűtőből, elő kell készíteni a kegyeleti szempontokat figyelembe véve, a bemutató helyiséget is be kell rendezni, és vannak bizonyos intézkedések, amiket a megtekintés után el kell végezni.

Az összeget a kórház bankszámlájára kell befizetni, amit egyébként a ráfordított idő, és az illetmények megállapítására vonatkozó hatályos jogszabályi előírások alapján számoltak ki. Amennyiben valaki nem él azzal, hogy a kórházból való elszállítás előtt megnézze a hozzátartozóját, koporsós temetésnél a koporsó lezárása előtt, a temető ravatalozójában azonosítania kell, hamvasztásos temetésnél pedig a hamvasztómesterrel történt egyeztetés után láthatja.

Olvasson tovább! Magyarországon több mint 6000 ember életét menthették volna meg az oltások

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához