Ezeket látta már?

Innovációs verseny: Legjobb Szolgáltatás Díj: Második Lépés (videó)

Függőségek, szenvedélybetegségek leküzdése: újító ötletek fiataloktól

Függőségek, szenvedélybetegség innováció

A szenvedélyek fogságából nehéz szabadulni - mi segíthet a gyógyulásban a fiatal generáció szerint? Erről ötleteltek középiskolás csapatok az idei innovációs versenyen. Videósorozatunkban bemutatjuk a díjnyertes prezentációkat.

A 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány és a Junior Achievement Magyarország (JAM) által szervezett innovációs verseny idén a szenvedélybetegek gyógyításáról szólt.

Az egészségügyi pálya iránt érdeklődő fiatalok egy függőségekről és azok természetéről szóló webináriumon megismert kihívásra válaszolva ötleteltek olyan innovatív vállalkozások megalapításán, amelyek termékei és szolgáltatásai a mindennapi függőségek leküzdésében nyújthatnak segítséget.

A versenyen résztvevő középiskolások, azaz a 21 Nő az Egészségügyért Alapítvány MentorProgram tagjai, az egészségügyi pályán képzelik el a jövőjüket.

Az egész napos munka során a csapatokat 15 tapasztalt mentor támogatta, akik útmutatást és tanácsokat nyújtottak a fiatalok számára. A mentorok között volt kommunikációs szakember, közgazdász, projekt manager, többen az egészségügy, a pénzügy területéről érkeztek.

A négy csapat üzleti terve egy innovációs játék terméke

A szervező JAM és a 21 Nő az egészségügyért ezzel a versennyel is szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy már a középiskolás korú generációban is sok olyan fiatal van, aki nemcsak a saját kortársaik, de az idősebb generáció gondjait is követik, és szeretnének megoldást találni a problémákra. Az innovációs játék célja nem csupán az volt, hogy platformot nyújtson ehhez, hanem az is, hogy erősítse a közös munka kultúráját a csapatmunka megtapasztalásával, fejlessze a pénzügyi gondolkodás készségeit a fiatalokban.

A díjazott legjobbak

  • Legjobb Szolgáltatás Díj: Második Lépés
  • Legjobb Üzleti Terv Díj: Szerető Szív Alapítvány
  • Leginnovatívabb Termék Díj: L-e-cigi!
  • 21nő különdíj: Szenved-éjjel-nAPPal

A versenyben díjazott csapatok az Egészségkalauz stúdiójába is ellátogattak, hogy a nagyközönségnek is megmutassák nyertes pályaművüket, prezentációjukat. Négyrészes sorozatunkból az első videót alább tekintheti meg:

Legjobb Szolgáltatás Díj: Második Lépés

Az alapítvány 10 hónapon keresztül - 2023 márciusától 2023 decemberéig - nyújt mentorálást a programba bekerülő diákok számára, akiknek lehetőségük adatik személyesen ellátogatni Magyarország leghíresebb egészségügyi központjaiba, találkozni az ott dolgozó szakemberekkel, izgalmas feladatokban részt venni ezeken a helyszíneken, találkozni Nobel-díjas tudósokkal.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezek a fiatalok újító javaslatai a függőségek, szenvedélybetegségek leküzdésére!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#függőség

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához