Ezeket látta már?

Hirtelen rosszul lett, az intenzíven ápolják Gálvölgyi Jánost

Gálvölgyi János, kórház, intenzív, mentő

A 74 éves színészhez nem jött ki a mentő, ezért a lányai vitték be a kórházba.

Intenzív osztályon kezelik és lélegeztető gépre tették Gálvölgyi Jánost. Tegnap este a Pintér Béla Társulat darabjában játszott volna Gálvölgyi János, de reggel rosszul érezte magát, ezért lemondta az előadást.

"9 óra 40-kor hívott a nővérem mentőautót az édesapánkhoz, aki nagyon rosszul volt. A mentőket felhívta és mondta, hogy nem kap rendesen levegőt és félrebeszél"

– mondta az RTL Híradónak a színész kisebbik lánya.

Gálvölgyi Dóra ezután szülei házához sietett. 30 perc múlva ért oda, de a mentők még nem érkeztek meg, ezért fél 11 körül felhívta őket, hogy hol van a mentőautó, mert az édesapja láthatóan tényleg nagyon rosszul van. A vonalban azt válaszolták neki, hogy még nem sikerült elindítaniuk az autót, erre a színész lánya kétségbeesett, és megemelte a hangját..

„Megpróbált az úriember beszélni velem, hogy hogy érzi magát az édesapám, de elmondtam neki, hogy nem értek hozzá, hiszen nem vagyok orvos, azt látom, hogy nem kap rendesen levegőt és félrebeszél. Valóban emelt hangon mondtam mindezt. Ekkor közölte, hogy velem nincs mit beszélnie, és rám tette a telefont” – mondta Gálvölgyi Dóra. A család ezután több orvos ismerősével is beszélt, akik azt tanácsolták, azonnal vigyék kórházba a 74 éves színészt. A kórházba vezető úton Gálvölgyit a lányai tartották az ülésben, annyira rosszul volt.

A család a színészt a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára vitte, mert ez volt a legközelebb. Azonban délután Gálvölgyit rohamkocsival szállították át a Semmelweis Egyetem Üllői úti klinikájára, ahol továbbra is az intenzív osztályon ápolják, lélegeztető gépre kapcsolták, és folyamatos vizsgálatokat végeznek rajta.

A mentők az esetet vizsgálják.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

A csendes szívroham tünetei: ilyen, amikor állkapocsfájdalom és nyakfájás jelzi

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#infarktus

Forrás: rtl
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához