Ezeket látta már?

Rejtélyes, szúrós szagú gáz okozott bajt egy fővárosi iskolában: 70 diák rosszul lett

gázszag iskola kiürítés mentő

Ötszáz diákot kellett kitereltek az épületből, miközben tíz kiriasztott mentőautó száguldott a helyszínre.

Ki kellett üríteni Budapesten egy XXIII. kerületi általános iskolát, mert szúrós szagú gázt éreztek szerda reggel - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi főigazgatóság helyettes-szóvivője. Kiss Ádám közölte: nem sokkal háromnegyed nyolc előtt érkezett a jelzés, hogy egy XXIII. kerületi általános iskolában szúrós szagot éreznek. A fővárosi tűzoltók kiérkezése előtt 500 diák hagyta el az iskolát - tette hozzá.

A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, amelynek eredménye szerint veszélyes anyag jelenlétét nem lehetett kimutatni a levegőben. Az MTI értesülése szerint a Dinnyehegyi közi Török Flóris Általános Iskolában 70 gyerek panaszkodott rosszullétre, róluk a helyszínre érkező mentők gondoskodtak.

Győrfi Pál az MTI érdeklődésére telefonon elmondta, hogy tíz mentőautót riasztottak a helyszínre, és az elsődleges információk szerint egyik gyermek sincs súlyos állapotban, sőt kollégái semmilyen "komoly" sérülést nem találtak. A gyerekek arról számoltak be, hogy szúrós szagot éreztek, majd torokkaparás, szédülés jelentkezett náluk - tette hozzá, azzal együtt, hogy 30-35 gyereket vihetnek be, ha ez szükséges, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe, ahol további vizsgálatokat végezhetnek rajtuk.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en, Tiktok-on is!

Forrás: MTI
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához