Ezeket látta már?

Kivontak a forgalomból egy népszerű gyógyszert

szívelégtelenség, szívbetegség, szívprobléma, gyógyszer

A koszorúér-betegség okozta mellkasi fájdalom kezelésére alkalmazott gyógyszer nem felel meg az európai gyógyszerhamisítás elleni irányelv előírásainak.

A koszorúér-betegség okozta mellkasi fájdalom kezelésére használható gyógyszert minőségi hiba miatt vonták ki a forgalomból és elrendelték az egészségügyi szolgáltatóktól történő visszagyűjtését – derült ki a NNGYK határozatából.

A Preductal Prolong 80 mg retard kemény kapszula (OGYI-T-8844/05) elnevezésű gyógyszer K91280623 gyártási számú tételét találták hibásnak.

A határozat indokolása szerint 2024. február 28-án érkezett minőségi hiba bejelentés az NNGYK-hoz arról, hogy a gyógyszer fent megnevezett gyártási számú tétele

nem felel meg az európai gyógyszerhamisítás elleni irányelvnek, ugyanis annak csomagolásáról hiányzik az egyedi azonosító, kétdimenziós (2D) vonalkód formájában, amely lehetővé teszi az adott gyógyszerkészítmény azonosítását és igazolja a termék eredetiségét.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Heves szívdobogás, magas pulzus nyugalmi állapotban: mi okozza?

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

koszorúér-betegségForrás: mandiner
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához