Ezeket látta már?

Anyu róka, apu kutya: Dogxim a világ első kutya-róka hibridje

rókakutya, hibrid állat

Egy elgázolt kutyaszerű állatot vittek be egy állatrehabilitációs központba. Nem sokkal rá az állatorvosok szokatlan viselkedést észleltek.

Az állat úgy néz ki és úgy ugat, mint egy kutya – bár hosszú, hegyes, rókaszerű füle van –, de felmászik a bokrokra is, ami inkább a helyi pampa rókára jellemző, és nem érdekli a kutyaeledel, inkább patkányokat eszik.

A gondozók azon kezdtek töprengeni, hogy lehet hibrid az állat – házi kutya és egy helyi vad keveréke. Felvették a kapcsolatot Thales Renato Ochotorena de Freitas genetikussal az Universidade Federal do Rio Grande do Sul-tól és Rafael Kretschmerrel az Universidade Federal de Pelotastól, akik publikáltak egy tanulmányt , amely megerősítette, hogy az állat a világ első dokumentált rókakutyája. A felfedezés izgalomba hozta és felkeltette az állatgenetika szakértőit.

A lény, egy nőstény, a „Dogxim” nevet kapta, ami a „kutya” és a „graxaim do campo” keresztezése, a pampa róka portugál neve. A kutatók szerint, nem biztos, hogy ő az első és az utolsó. A környezeti változások a jövőben több kutya-róka hibridet hozhatnak létre – aminek problémás következményei lehetnek.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Forrás: National Geographic
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához