Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: hétfőtől a munka mellett a melegfrontra is készüljön!

időjárás hétfő fronthatás fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint hétfőn megérkezik a melegfront, és ezzel együtt a fejfájás és az ingerültség is.

Az eddigi, magasban zajló melegedés határozottabb formát ölt! Napokig tartó változó fronthatások érik a szervezetünket!

A frontérzékenyeket erősen megterhelő frontsorozat jön! Elmagyarázza a meteogyógyász!

Ez a hét sem lesz sokkal jobb a frontérzékenyek számára mint a múltheti humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai helyzet volt.

Hasonló folyamatokra számíthatunk, némileg szolidabb kivitelben. Az eddig is tüneteket okozó magassági melegadvekció után hétfő estétől már egyértelmű melegfronti hatás érvényesül, és a csapadék is megérkezik. A nagyon hideg, helyenként ködös-párás reggel után kedvezőbb feltételeket teremt a sok napsütés, de egyre több problémát okoz a növekvő légszennyezettség és a sokfelé megerősödő szél. De ez még mindig kedvezőbb lesz mint a következő napok erősen változékony időjárása, de ez igen sokféle tünetet okozhat az időjárás-érzékenyeknek.

A komplex hatásokat jobban megértjük, ha beszélünk egy fontos következményéről. Még mindig sokan nem tudják, hogy az időjárás-érzékenység nemcsak fejfájás és vérnyomás-ingadozás formájában jelentkezhet, hanem a sokféle tüneti következmény, a rossz közérzet, az eredménytelen vizsgálatok és kezelések miatti kudarc élmény sok embernél vált ki önértékelési zavarokat, bizonytalanság érzetet, szorongást, depressziót. És ennek igen gyakori következményei a szexuális zavarok, ami nagy mértékben tovább rontja az életminőséget, és amivel egyre gyakrabban találkozunk a Meteo Klinika rendelésein. Érdemes erről megnézni a meteorgyógyász mai videóját a Meteo Klinika TV-n. Szerencsére a fokozott időjárás-érzékenységet ma már nagyon jól tudjuk kezelni a Meteo Klinikán. A frontérzékenyek a Meteo Klinikán gyógyulnak: 06-1-296-1513.

Szabadtéri:

A hétfő még egy viszonylag kedvező nap lesz a kültéri programok szempontjából. Az ország nagy részén még tartós napsütésre számíthatunk, azonban reggel az igen hideg idő és többfelé köd rontja a feltételeket. Már határozott formában megjelennek a melegfronti hatások, késő estétől már esőre és veszélyes ónos esőre van kilátás.

Balesetveszély:

Romló közlekedési feltételekre számítsunk. Nagyon hideg reggelre, ködre, páralecsapódása is kell készülnünk. Napközben javul a helyzet, de estétől csapadék érkezik, ónos esőre is van kilátás. Az érkező melegfront ronthat a vezetési képességeinken.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Egyik pillanatról a másikra elkezdett hasogatni a feje? Itt a lista, mi okozhatja!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!

EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

fejfájás

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához