Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ha szívbeteg, a hétfői kánikula megviselheti!

hőség, kánikula, nyár, időjárás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint újra a hőség veszi igénybe a már így is eléggé meggyötört szervezetet!

Csak a vasárnapot kapjuk a regenerálódásra, hétfőn már megint jön a kánikula! időben figyelmeztet a Meteo Klinika TV!

Hétfőn ismét frontmentes, ám pár nap szünet után ismét igen meleg nap vár ránk. A gyorsa jött hőség nem csak az idősebbek és krónikus betegek, hanem mindenki szervezetét megviseli.

A nagy meleg kimeríti energiakészletét, ha pedig a szívbeteg vagy a keringési rendszer betegségeivel küzd, akkor fokozottan veszélyeztetettnek számít. Gyakran tapasztalhat fáradtságot, tompaságot, jelentősen romolhat az összpontosító-képessége is. Esetleges fejfájásának is oka lehet a forróság, a kellemetlenségek miatt pedig nyűgösebb, ingerlékenyebb lehet a megszokottnál. Amikor csak tud, pihenjen le egy hűvös szobában, még ha csak pár percre is - jót fog tenni szervezetének a pihenés.

A nagy melegben sok folyadékot vesztünk, ami komoly veszélyeket rejt magában, ezért elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék-utánpótlás! A cukros üdítők, koffeines italok helyett válassza a hűs limonádét, a frissítő zöldteát, mentával ízesített gyümölcsleveket! Étkezés során is pótolhatja a kiizzadt vizet: hideg gyümölcsleves, lédús zöldségek formájában, a parfék is kitűnőek erre a célra! Sokan küzdenek emésztési zavarokkal is. Kerülje a nehéz, zsíros, fűszeres ételeket, a vörös húsokat, puffasztó hüvelyeseket; inkább salátákat, halat fogyasszon.

Szabadtéri:

A napszúrás veszélye fennáll, viseljen könnyű sapkát, kalapot, szeme épségére pedig napszemüveggel vigyázzon! A kisgyerekre, idősekre a szokottnál is körültekintőbben figyeljen! Strandidő lesz, a városi sétához a hajnali vagy esti órákat válassza!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Kínzó, lüktető fejfájás - így csillapíthatjuk

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#Stroke

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához