Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: vasárnap többen tapasztalhatnak rossz közérzetet, szédülést

fejfájás, időjárás, fronthatás, front

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint csak a humánmeteorológiai helyzet változik, a panaszok velünk maradnak!

A posztfrontális tünetek megszűnése után más terhelő hatások jelentkeznek! A hétvégi hidegfront! Frontfilmen is megmutatja a frontérzékenyeknek a meteogyógyász® a Meteo Klinika TV-n!

Vasárnap változékonyság uralja az időjárást: nem érkezik időjárási front, ennek ellenére változatos tünetek jelentkezhetnek. A szombati front mögötti helyzetben általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, valamint alvászavarok is jelentkezhetnek. Ebben az esetben célszerű kerülnie a fizikailag és szellemileg megerőltető tevékenységeket, az előző napok humánmeteorológiai helyzetében is kimerült a szervezete. A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdőknek is nehéz ez az időszak: ha az érintettek közé tartozik, akkor vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhat, így Önnek is sok pihenés javasolt.

Az arra hajlamosak körében felerősödhetnek az ízületi fájdalmak. Sokfelé fülledtség is rontja a komfortérzetet, a légzési nehézségekkel küzdőknek nem tanácsos hosszabb időt a szabadban tölteni. A zivatarok idején az asztmások állapota romolhat, ezért tartózkodjanak zárt térben a vihar elvonulásáig! Ha keleten él, akkor a koncentrálási problémák felerősödésével is érdemes számolnia.

UV:

Az UV-sugárzás időben és térben is ingadozik, és csak a tartósabban napos tájakon éri el a nagyon erős fokozatot. Ebben az esetben azonban magas, legalább 40-es faktorszámú fényvédő szerre lesz szüksége, a tiszta időben ugyanis akár percek alatt leéghet a bőre. A szabadtéri programok során ne feledkezzen meg napszemüvegről sem!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Kínzó, lüktető fejfájás - így csillapíthatjuk

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#Stroke

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához