Ezeket látta már?

Megszólalt III. Károly: először nyilatkozott mióta rákkal diagnosztizálták

III Károly brit király rák Buckingham

III. Károly brit király kifejezte háláját a közösség támogatásáért.

A köszönetnyilvánítás azután hangzott el, hogy a Buckingham-palota hétfőn bejelentette: Károly király egy pontosan meg nem nevezett típusú rákkal küzd, és a nordfolki Sandringhamben áll kezelés alatt. Betegségének közlését követő első nyilvános közleményében kifejezte mély háláját a világ minden tájáról érkező támogatásért - írta meg a BBC.

A 75 éves uralkodó így nyilatkozott:

"Mindenki tudja, akit a rák érintett, hogy az ilyen kedves gondolatok jelentik a legnagyobb vigaszt és bátorítást."

Az uralkodó betegségét egy januárban végzett orvosi vizsgálat során fedezték fel, amelyet prosztatamegnagyobbodás miatt végeztek el. A palota tisztázta, hogy a diagnózis nem prosztatarákra vonatkozik. A királyt a rák egy nem meghatározott formája miatt kezelik, és jelenleg is Sandringhamben tartózkodik.

A király visszalépett minden nyilvánosság előtt álló feladattól, amíg a rák miatt kezelik, és a vezető királyi családtagok – köztük Kamilla királynő és a walesi herceg – vállalták a feladatait egyes eseményeken.

A királynő kíséretében szerdán elhagyta a londoni Clarence House-t norfolki rezidenciájába. Kisebbik fia, Sussex hercege aznap korábban repült az Egyesült Államokból egy rövid látogatásra.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Rákot diagnosztizáltak III. Károly királynál

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

brit uralkodó

Forrás: BBC
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához