Ezeket látta már?

Illegális gyógyszer kereskedelem: a szomszéd nevén adták fel a csomagokat

illegális gyógyszerek, vényköteles, ügyészség, elfogás

Itthon nem engedélyezett potencianövelőket, teljesítményfokozókat, illetve vényköteles nyugtatókat kézbesített postai úton egy férfi a megrendelőknek.

Vádat emeltek egy 45 éves férfival szemben, aki megbízás alapján, egy internetes webáruház által kínált gyógyszerkészítményeket kézbesített a megrendelőknek úgy, hogy a termékeket – Magyarországon nem engedélyezett potencianövelőket, teljesítményfokozókat, illetve vényköteles nyugtatókat – postai küldeményként adta fel a külföldi címzetteknek. Elfogásakor a nyomozók több tízezer darab különböző gyógyszerkészítményt foglaltak le. - írja az Ügyészség.

A vádirat szerint az egészségügyi asszisztens végzettségű vádlott 2019. nyár elején, egy jelenleg ismeretlen társával megállapodott abban, hogy egy internetes webáruház által kínált, Magyarországon nem engedélyezett – vagy engedélyezett, azonban vényköteles – gyógyszerkészítményeket hoznak forgalomba úgy, hogy a webáruház megrendeléseit teljesítik.

A gyógyszerkészítményeket a férfi társa által bérelt XXII. kerületi raktárhelyiségben tárolták, amelyet heti rendszerességgel töltöttek fel a különböző készítményekkel.

A vádlott 2019. július és 2021. április között a megrendelt küldeményeket – potencianövelőket, teljesítményfokozókat, illetve vényköteles nyugtatókat – postai küldeményként, elősorban külföldre kézbesítette.

A megrendelések címzettjeiről, a megrendelt termékek fajtájáról, illetve mennyiségéről a weboldal üzemeltetője tájékoztatta őket, egy internetes alkalmazással működő, jelszóval védett, zárt levelezőrendszeren keresztül. A vádlott a lelepleződés elkerülése érdekében, az általa feladott küldeményeken feladóként általa kiválasztott személyek – többek között például a szomszédja – nevét és címét jelölte meg.

A vádlott 2021 áprilisában történt elfogásakor a nyomozók a XXII. kerületi raktárban, valamint a férfi lakásán összesen több tízezer darab gyógyszerkészítményt foglaltak le.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a férfit részben pszichotróp anyagra, bűnszövetségben elkövetett gyógyszerhamisítás bűntettével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Karsai Dániel: így reagált családja és a szűk baráti köre a diagnózisra

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!

Forrás: Ügyészség
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához