Ezeket látta már?

Ittas volt a söfőr: videón a kismamát szállító mentőautó balesete a Ferihegyi úton

ittas vezetés baleset kismama mentő OMSZ

Ittas volt annak a kocsinak a sofőrje, ami először egy személyautónak, majd egy kismamát szállító mentőautónak ütközött ma reggel Budapesten, a repülőtéri gyorsforgalmi úton.

Két gépkocsi és egy mentőautó ütközött össze Budapest XIX. kerületében, az Üllői út 199. számnál, ami miatt lezárták a Ferihegyi repülőtérre vezető út balesetben érintett szakaszát. A Országos Mentőszolgálat a balesetben részt vevő mentőautó fedélzeti kamerájának felvételét is megosztotta a Facebook-oldalán.

2023. augusztus 14-én 8 óra 41 perc körül Budapest XIX. kerületében, az Üllői út 199. számnál két gépkocsi és egy mentőautó ütközött össze. Az elsődleges információk alapján annyit lehetett csupán tudni, hogy személyi sérülés történt, majd kiderült, hogy ittas volt annak a kocsinak a sofőrje, ami először egy személyautónak, azt követően egy kismamát szállító mentőautónak ütközött.

'Rutinos bajtársunk ugyan mindent elkövetett, ezt az ütközést azonban lehetetlen volt elkerülnie. Azonnal tűzoltókat és több mentőegységet riasztott segítségül a mentésirányítás, amik perceken belül helyszínre értek. A balesetben öten sérültek meg, köztük három bajtársunk és a szállított asszony is. Helyszíni ellátást követően, mindenkit stabil állapotban szállítottak kórházba a mentők. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja. Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk! Köszönjük a társszervek gyors segítségét."

Magyarországon zéró tolerancia van érvényben az ittas vezetés tekintetében

A hatályban lévő rendelkezés szerint semmilyen tűréshatár, vagy felső limit nincs. Ha vezetés közben egy közúti ellenőrzés során történt szondázásnál, vagy a rendőr által elrendelt vérvételnél kiderül, hogy alkoholt fogyasztottunk, azonnal jön a büntetés, amely mértéke a véralkoholszinttől, vagy a légalkohol-koncentrációtól függ. Az alkoholos befolyásoltság alatt történő járművezetés vétsége a több százezer forintot is elérő pénzbüntetésen túl akár több éves eltiltást is eredményezhet a járművezetéstől, utánképzésen kell részt vennünk, ám ha a szabálysértés kiemelkedően súlyos, akár az elzárás is indokolt lehet.

Ittas vezetés: bűncselekmény vagy szabálysértés?

Szabálysértés: ha a szervezetünkben található nem éri el a 0,50 gramm/liter véralkohol-koncentrációt, illetve 0,25 milligramm/liter légalkohol-koncentrációt..

Bűncselekmény: ha az ittas sofőr szervezetében a 0,50 gramm/liter véralkohol-koncentrációnál, illetve a kilélegzett levegőben a 0,25 milligramm/liter légalkohol-koncentrációnál nagyobb érték előidézésére alkalmas szeszes ital fogyasztásából származó alkohol található.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Tyúkól alól bújt ki a kígyó, ami megmarta - 13 éves kisfiúhoz rohantak a mentők

Forrás: OMSZ
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához