Ezeket látta már?

Szörnyű tragédia: a háziorvos karjában halt meg az egy éves kisfiú

kisfiú, halál, kiszáradás, orvos, hiba

A család az ügyeletes orvost hibáztatja a nem megfelelő ellátásért.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, Porcsalmán, egy tragikus esemény rázta meg a közösséget, amikor egy egyéves kisfiú életét vesztette. A szomorú esemény mögött a családtagok szerint az áll, hogy az orvosi ellátás során nem kapta meg a megfelelő figyelmet.

A kisgyermeket a szülei elvitték a mátészalkai ügyeletre, mivel hasmenése és gyakori hányása miatt aggodalmuk támadt. Állításuk szerint az orvos felületes vizsgálat után csak egy kúpot írt fel, majd hazaengedte a kisfiút.

"Bevitte a feleségem, két perc volt az egész és már jött is kifele, meg se vizsgálta az orvos a gyereket. Megnyomkodta a hasát, meg a légzését nézte meg. Azt mondta, hogy minden rendben van, nincsen kiszáradva meg stb, ilyeneket mondott" - mondta az ATV Híradónknak Horváth Patrik, a gyermek édesapja.

Az orvos a hányás ellen kúpot írt fel, majd a kisfiúval a szülők hazamentek Porcsalmára. A kicsi állapota azonban tovább romlott, így kétségbeesve vitték a porcsalmai háziorvoshoz.

"Még akkor is hányt. Enni evett, inni is ivott. Reggel felálltunk, bevittük vissza az orvoshoz, ott már újra kellett éleszteni, mert nem reagált semmire, annyira ki volt száradva" - idézte fel az édesanya, Horváth Irén.

A háziorvos életmentő beavatkozásokra is kényszerült, mentőhelikoptert hívott, ám minden erőfeszítés ellenére sem sikerült a kisfiú életét megmenteni.

A szülők nyilatkozata szerint a kisfiú halálának pontos okát a boncolás fogja megállapítani. Addig a temetést sem tudják intézni.

Mi lehetett a probléma?

Az eset súlyosságát és a kisgyermek elvesztésének fájdalmát tovább fokozza az a felvetés, hogy az első orvosi vizsgálat során nem fordítottak kellő figyelmet a beteg állapotára. A család most fájdalmas veszteségükkel szembesülve igyekszik megérteni, mi történt, és reménykednek abban, hogy az eset alapos vizsgálatra kerül.

A tragédia hátterében álló okok és felelősségek tisztázására valószínűleg további vizsgálatok és eljárások várnak.

Kivizsgálják, hogy miben halt meg a kicsi, aki a pár első gyermeke volt. A kisfiú nagymamája szerint egészen biztosan hibázott valaki, ez vezetett odáig, hogy a kisunokája meghalt. Amikor hétfőn reggel elvitték a házi orvoshoz, senki sem gondolta, hogy tragédia történhet.

"Még akkor a kisfiú jól érezte magát. Evett is, reggelizett is, de utána nekem már csak annyit mondtak, hogy meghalt a kisfiú, de én ezt nem tudom felfogni, mert most halt meg egy fiam is egy éve" - mondta a nagymama.

Feljelentést tesznek

A rendőrségtől kapott információnk szerint vizsgálják a kisgyerek halálának körülményeit. A Híradó felkereste a család porcsalmai háziorvosát is, aki azt mondta, hogy a boncolás eredményéig nem tud mit mondani. A kicsi az ő kezében halt meg.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Életveszélyes kiszáradás: ezek a dehidratáltság első tünetei

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

kiszáradás

Forrás: ATV
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához