Ezeket látta már?

Rangos elismerést kapott az Egis

cukorbetegség, diabetes, diabétesz, cukorbetegség szűrés, vércukormérés, cukorterheléses vizsgálat, Findrisc kérdőív, kockázatalapú szűrés

Kiss István-emlékdíjat kapott az Egis a népegészségügyi szűrőprogram támogatásáért.

Az Egis támogatásával az elmúlt hét évben mintegy 1300 helyszínen több mint 125 ezren vehettek részt szűrővizsgálatokon. A Magyarország átfogó egészségügyi szűrőprogramja (MÁESZ) hazánk legnagyobb humanitárius formában működő egészségvédelmi programja, amely a lakosság számára ingyenesen biztosítja a szűrővizsgálatok elvégzését. A 2010 óta futó, uniós és kormányzati támogatásban részesülő sorozat jelentőségét mutatja, hogy a 2010 és 2021 között terjedő időszakban több mint 643 000 felnőtt állampolgár vett részt a programon (a vizsgálatok száma elérte a 8 milliót).

Az Egis felelősségtudatos vállalatként évek óta – összesen mintegy 75 millió forint értékben – támogatja a kiemelt népegészségügyi fontosságú programsorozat megvalósulását: 2015-tól ezüst, később arany-, majd tavaly már gyémántfokozatú támogatóként járultunk hozzá ahhoz, hogy országszerte minél többeknek legyen lehetőségük részt venni a vizsgálatokon.

Az érdeklődők a helyszínen az Egis kiadványaiból tájékozódhattak a hypertoniával, a perifériás artériás érbetegséggel, az emelkedett szérum húgysavszinttel, illetve a sebkezelés és herpes vírusfertőzéssel kapcsolatos kérdésekről. A nagyszabású program eredményeit, az évenkénti felgyűlt adatokból kirajzolódó tendenciákat a szokásos évi tanácskozáson tekintik át a szervezők. A számos rangos szakmai szervezet, egészségügyi döntéshozó részvételével megrendezett konferencián idén a vállalat Kiss István-emlékdíjban részesült.

Az elismerést – amelyet a MÁESZ szakmai szervezetei ítélték oda vállalatunknak – az indoklás szerint az eredményes szakmai és kiemelt társadalmi együttműködésével érdemelte ki az Egis. A díjat a vállalat képviseletében dr. Ujfalussy Györgyné kormánykapcsolatokért felelős igazgató vette át.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: Egis Gyógyszergyár
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához