Ezeket látta már?

Fájdalmas és megalázó halál: új kivégzési formát használna az USA

kivégzés amerika börtön halálraítélt méreginjekció nitrogén gáz

Az ENSZ szakértői szerint aggodalomra ad okot az Egyesült Államokban tervezett nitrogénnel végrehajtott kivégzés, mivel az rendkívüli szenvedést okozhat az elítéltnek.

Kenneth Smith, akit bérgyilkosságért ítéltek el, január 25-én várhatóan nitrogénnel tervezik kivégezni Alabama államban egy olyan eljárással, amely során a szervezetben végzetes oxigénhiányt idéznek elő egy maszkon keresztül.

Embertelen bánásmód és kínzás

Az ENSZ emberei azt kérték az amerikai igazságszolgáltatástól, hogy ne hajtsák végre az ítéletet, mivel az új eljárás még ki nem próbált és fájdalmas, megalázó halált okozhat. Smith ügyvédei azzal érvelnek, hogy a nitrogénnel történő kivégzés sérti az amerikai alkotmány tilalmát a kegyetlen és szokatlan büntetések ellen, és emellett kifogásolják, hogy másodszor próbálják meg kivégezni az elítéltet az első sikertelen kísérlet után.

Kenneth Smithet, aki 1988-ban ölt meg egy embert, tavaly novemberben már próbálták méreginjekcióval kivégezni, de akkor nem sikerült a méreg injekciós vezetékét megfelelően elhelyezni a vénájában.

Az Egyesült Államokban a legtöbb kivégzést méreginjekcióval hajtják végre, de egyes államoknak nehézséget okoz a kivégzéshez használt barbiturátok beszerzése az európai uniós szabályozás miatt, amely tiltja ezeknek a szereknek a kivégzés céljára való értékesítését a börtönök részére.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Élet a halál után - szívleállás után tovább működik a tudatunk

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

halálközeli élmény

Forrás: ENSZ
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához