Ezeket látta már?

Kihantolták egy nő holtestét: családja arra gyanakszik, hogy nem covid okozta a halálát

koronavírus, covid, exhumálás, büntetőeljárás

Exhumálták egy három évvel ezelőtt a kórházban elhunyt aradi nő holttestét, akinél akkor koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak.

Exhumálták egy aradi nő holtestét, akinek a zárójelentésében lévő halálok a koronavírus fertőzés volt. Az elhunyt családja ugyanis büntetőfeljelentést tett, mivel azt gyanítják, hogy az orvosok helytelenül kezelték, mert valójában nem is volt SARS-CoV–2 vírussal fertőzött.- írja a Maszol.ro portál.

A 75 éves Ileana Sîrbu, a volt aradi politikus, Pavel Sîrbu professzor felesége, aki matematika tanárnőként tevékenykedett. A nő 2020. december 16-án hunyt el a kórházban, azonban a családja a szigorú járványügyi előírások miatt nem tudta megtartani a hagyományos temetést. A család azt állítja, hogy a holttestet mindvégig lezárva tartották, így nem tudták meg, kit helyeztek örök nyugalomra.

Az eljárást azzal indokolják, hogy Ileana Sîrbu koronavírus-fertőzés elleni kezelést kapott, noha nem volt fertőzött. A feljelentésben foglaltak szerint az orvosi intézkedések során félrevezették a családot, és a helytelen kezelés következtében vesztette el a hozzátartozójuk az életét.

Régóta várnak az ügy kivizsgálására

A család röviddel a haláleset után vizsgálatot kért, és ragaszkodott ahhoz, hogy már akkor exhumálják a holttestet, de az ügyészek akkor elutasították a kérést. Közel három évvel később a vádhatóság mégis úgy döntött, exhumálásra van szükség a halál okának tisztázásához.

„Két ügyész elutasította az exhumálást, csak a harmadik egyezett bele, és csak három év után. Reméljük, hogy fényt deríthetünk az ügyre, és bebizonyíthatjuk, hogy a feleségemet egy olyan betegség kezelésével ölték meg, amiben nem is szenvedett" - mondta Pavel Sîrbu az Agerpres hírügynökségnek.

Az orvosok által 2020-ban felállított diagnózis ellenére az ezt követően elvégzett igazságügyi szakértői jelentés nem tudta megállapítani, hogy a páciensnek volt-e COVID-19-e vagy sem, ezért a szakértők szükségesnek tartották az exhumálást biológiai mintavétel céljából.

Az aradi temetőben a kihantolásnál jelen volt a család, az ügyész, rendőrök és a temesvári törvényszéki orvostani intézet képviselői. Az exhumálási eljárás és a biológiai mintavétel után a család megtarthatta a hagyományos temetési ceremóniát.

Az aradi ügyészség képviselői az exhumálást emberölés és hivatalos okirat-hamisítás ügyének kivizsgálása céljából végezték. Az ügyészek a nyomozás jelenlegi szakaszában nem kívántak további információkkal szolgálni. - nyilatkozták Agerpres hírügynökségnek.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Idén már nem születhet több baba ebben a kórházban

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!

Forrás: Maszol
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához