Ezeket látta már?

Befestették a lopott kutya szőrét, így buktatta le mégis a tolvajt a kis csivava

kutyalopás átfestett szőr lopott kutya

Hajfestékkel kente be egy csivava szőrét egy férfi, miután elcsalta a gazdájától.

A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki azzal próbálta meg leplezni a kutyalopást, hogy fekete hajfestékkel szürkére festette az eb fehér szőrét.

A vád lényege szerint a férfi 2023 augusztusában elfuvarozta élettársát a Barcshoz közeli falujukban egy ismerőséhez. Amíg a nők az utcán beszélgettek, a kocsiban várakozott. A várakozás alatt a férfi észrevette, hogy a ház hiányos kerítésén át kibújt egy csivava fajtájú öleb. A jármű ajtajából simogatni kezdte a kiskutyát, majd egy mozdulatal egyszerűen beemelte a kocsiba emelte, és amikor a felesége is beszállt, hazaautóztak.

A kutya gazdája másnap megjelent náluk, hogy ott is kereste a kedvencét, azonban a férfi először tagadta, hogy ott lenne. A kutya azonban megérzete a gazdi közelségét, és nyüszítő hanggal jelzett neki. A csivavát végül a melléképületbe bezárva találták meg. A gazdája alig hitt a szemének, az állat fehér szőrét addigra hajfestékkel befestették, "rontott fekete", szürke színt kapott a szőre. Később a chipje segtségével is beazonosították a kiskutyát. Az ügyészségi indítvánnyal egyezően a Barcsi Járásbíróság a vádlottat jogerősen próbára bocsátotta.

Az első fényképen a csivava eredeti szőrzetével, a másikon az átfestés után látható. Az első fényképen a csivava eredeti szőrzetével, a másikon az átfestés után látható. Forrás: Ügyészség

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Bravúros életmentés: a saját fia vette kezébe az apja újraélesztését

Forrás: http://ugyeszseg.hu/
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához