Ezeket látta már?

Meghalt a 19 éves magyar lány, aki gyerekkorában elsőként kapott új szívet külföldről

halál

11 évvel ezelőtt Fanni volt az első gyermek Magyarországon, aki külföldről kapott új szívet. A 19 éves lány kedden, az édesanyja születésnapja előtt egy nappal halt meg.

Fanni szívizomgyulladással született, és mindössze 8 éves volt, amikor - bár szedett gyógyszereket a keringés támogatására - az állapota rohamosan elkezdett romlani. Ekkor döntöttek úgy az orvosok, hogy sürgős transzplantációra van szüksége, és az Eurotranszplant nemzetközi szervcsereszervezet közreműködésével sikerült megműteni.

Így az akkor 8 éves kislány lett az első magyar gyerek, aki külföldről kapott új szervet. A szervátültetés jól sikerült, 11 évig nem volt gond, a lány álma az volt, hogy cukrász legyen. Édesanyja születésnapjára ő szerette volna elkészíteni a tortát, azonban sajnos, erre már nem kerülhetett sor. Édesanyja a közösségi oldalán jelentette be 2 hete, hogy lányának újabb beavatkozásra van szüksége.

A Blikk szerint - a lap beszélt az édesanyával - már pár hete a szervkilökődés fázisában volt Fanni: nehezen kapott levegőt, víz volt a hasában és a mellkasában, és miközben Budapesten vizsgálták, 6 alkalommal kellett újraéleszteni. Végül kedden az édesanya Fanni haláláról adott hírt a közösségi oldalán:

„Fájdalmas szível tudatjuk mindenkivel, hogy szeretett lányunk, Fanni, ma feladta a küzdelmet és az angyalok táborát erősíti."

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához