Ezeket látta már?

Tíz év alatt egyszer láttak mentőt ebben a magyar faluban!

mentő falu baleset hegyhátszentmárton

Mindenki emlékszik rá - bár az is igaz, nem volt nehéz megjegyezni a településen élőknek ennek az egyesetnek a részleteit.

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai évente több mint negyvenmillió kilométert tesznek meg az utakon, és az elmúlt négy év során szinte minden magyarországi településre kaptak riasztást. A legtöbb eset Budapesten és a nagyvárosokban történik, ám vannak olyan kistelepülések, ahová alig hívják ki a mentőket.

Egy ilyen kistelepülés példája Hegyhátszentmárton, amely egy festői, mintegy hetven lelket számláló, osztrák határmenti falu. Az egyetlen alkalom, amikor a mentőket kellett hívni ide az elmúlt évtizedben, egy súlyos balesethez kapcsolódik, amelyben szerencsére a sérült megúszta nagyobb baj nélkül.

– Brutális nagy és mély sebet ejtettem magamon, egy övvel elkötöttük a vérkeringést, de egyébként tíz percbe se tellett, hogy a mentő kiérjen hozzám. Sajnálom, hogy belerondítottam a falu tökéletes statisztikájába – mondta ma már nevetve Kiss Csaba.

A Blikk riportja nem csak azt mutatja be, hogy milyen ritkán van szükség errefelé a mentőkre, hanem azt is, hogy miként teremtik és élik meg az ott élők a falura jellemző nyugalmat, biztonságot.

A faluriport a helyi polgármester és lakosok véleményét is idézi, akik elmondják, hogy a faluban mindenki jól ismeri egymást, a közösség összetartó, ritkán van szükségük külső segítségre, a mindennapok úgy telnek el, mintha a nyugalom szigetén élnének. Hogy mi a közösség titka, kiderül a cikkből.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Megható köszönőlevelet kaptak a mentősök

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: blikk.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához