Ezeket látta már?

A mentők kérése: zárja el a házi kedvencét!

mentők, házi kedvenc, kisállat

Az életmentők minden nap kockázatot vállalva szolgálják a közösséget, ezért segítenünk kell őket abban, hogy munkájuk hatékony és zavartalan legyen.

Biztonságos terület a házi kedvencednek

Egy fontos tényező, amelyet sokszor figyelmen kívül hagynak: a háziállatok szerepe a mentési helyszínen. Nem arról van szó, hogy a mentők rosszat gondolnának a kedvencekről, de az állatok jelenléte zavarhatja és veszélyeztetheti mind a mentőket, mind magukat az állatokat.

Stresszhelyzetek és a lehetséges következmények

Amikor a mentők megérkeznek egy helyszínre, gyakran idegen emberek milliói veszik őket körül. Ezek az emberek különféle szagokat hordoznak magukon, amelyek az állatok számára meglehetősen idegenek és ijesztőek lehetnek. A kisállatok - még a legbarátságosabbak is - stresszhelyzetben agresszívvé válhatnak, főleg ha érzik, hogy a gazdijuk veszélyben van. Ez nem csak az állatokra nézve veszélyes, de a mentők munkáját is nehezítheti.

A mentők érdekében

Az állatok elszeparálása, azaz bezárása egy biztonságos, elkerített helyre, segíthet elkerülni az esetleges konfliktusokat és biztosítja, hogy a mentők zavartalanul láthassák el a segítségre szorulókat. Ezen kívül az állatok számára is kíméletesebb, hiszen a mentési helyszín egy stresszforrás lehet számukra.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Minket is levadásznak a cicák? Ezek a leggyakoribb okok, ami miatt megharaphat a macskánk

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

kisállat

Forrás: OMSZ
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához