Ezeket látta már?

Jókor, jó helyen: nyugdíjas mentős mentett életet a kisboltban

CPR, újraélesztés, nyugdíjas mentős

A hétvégi bevásárlás nem várt fordulatot vett a volt mentős számára.

Kardos József, egy nyugdíjas mentőtiszt, éppen feleségével vásárolni indult egy kisboltba Szolnokon, amikor váratlanul egy súlyos helyzetnek lettek szemtanúi.

A sorok között járkálva észrevett egy földön fekvő, körülbelül hatvan éves nőt, aki hirtelen rosszul lett, majd összeesett. Az életmentő azonnal beavatkozott és szakszerűen megvizsgálta az asszonyt, aki ekkor már nem lélegzett.

Kardos azonnal elkezdte az újraélesztést, és mindeközben a szemtanúk segítséget kérték, hogy értesítsék a mentőket. Nem sokkal később a mentőegységek a helyszínre érkeztek, és magas szintű ellátást nyújtottak a betegnek. A vásárlók izgatottan figyelték az életmentés folyamatát.

Kardos József által megkezdett szakszerű és gyors ellátásnak köszönhetően végül sikerült stabil állapotba hozni az asszonyt, aki később kórházba szállítottak. Az időben történt beavatkozás és a mentők professzionális segítsége kulcsfontosságú volt a beteg életének megmentésében.

Mindenki, aki részt vett az életmentés folyamatában, megérdemli a gratulációt és a köszönetet. Az ilyen hősies cselekedetek példaként szolgálnak, és reményt adnak az embereknek abban, hogy a legnehezebb helyzetekben is lehet segíteni és életeket menteni. Az egész közösség a nő mielőbbi felépülését kívánja!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Vérnyomásmérés helyesen: így csinálja, hogy pontos legyen az eredmény otthon is

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

infarktus

Forrás: Országos Mentőszolgálat
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához