Ezeket látta már?

Hajszálon múlt a három hónapos csecsemő élete - így küzdöttek érte a mentősök

mentők, újraélesztés, csecsemő

A megrázó esemény során a mentők gyors és hatékony reagálása, valamint a mentésirányító pontos és nyugodt instrukciói játszották a kulcsszerepet a tragédia elkerülésében.

Egy édesanya, aki a sokkos állapotban volt, elcsukló hangon kért segítséget a mentőktől, mivel észrevette, hogy a három hónapos gyermeke nem lélegzik. A mentők azonnal több egységgel, köztük mentőhelikopterrel is reagáltak a hívásra, hogy minél gyorsabban a helyszínre érjenek és segítséget nyújtsanak a kisbabának.

A mentésirányító, aki azonnal felismerte a helyzet súlyosságát, kiemelkedően fontos szerepet játszott az esemény során. Bár az édesanya rettegett és kétségbeesetten hívta a segítséget, a mentésirányító nyugodt és empatikus hangon instruálta a bejelentőt az újraélesztésre. Az irányításának köszönhetően az édesanya bátorításával és a pontos utasításoknak köszönhetően a csecsemőnél megkezdődött az életmentés.

A mentők perceken belül megérkeztek a helyszínre és azonnal további szakszerű ellátást biztosítottak, amely végül stabil állapotban lehetővé tette a csecsemő szállítását a kórházba. A helyszínen és az intézményben résztvevő összes mentőszemélyzet kiemelkedő szakmai tudása és gyors reakciója lehetővé tette, hogy a csecsemő élete megmeneküljön.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Oroszlán Szonja élesztett újra egy nőt a NAV ügyfélszolgálatán

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

újraélesztés

Forrás: OMSZ
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához