Ezeket látta már?

Gyilkos recepteket kezdett ajánlani a mesterséges intelligencia a vásárlóknak

mérgező halálos receptek AI mesterséges intelligencia klórgáz

Klórgázt, méregkenyér-szendvicseket és szúnyogriasztós sültburgonyát ajánlott az AI, amit ara kértek, kreatív recepteket ajánljon ételmaradékok újrafelhasználásra az embereknek.

Egy új-zélandi szupermarket kísérletezett azzal, hogy AI segítségével új recepteket ajánljon az ételmaradékok kreatív felhasználására. "Apró hiba" akadt a számításba . – számolt be róla a The Guardian.

Az új-zélandi Pak 'n' Save szupermarketlánc által létrehozott alkalmazást célja, hogy a vásárlók kreatív módon használhassák fel a hűtőben megmaradt élelmiszeket. Eleinte akadt egy-két furcsa, érdekes és szokatlan receptötlet, mint például az „oreos zöldséges rántás” de aztán az nem várt fordulatot következett.

Amikor az ügyfelek a háztartási bevásárlólista elemeinek szélesebb skáláján is kísérletezni kezdtek, az AI különös ajánlásokat kezdett megfogalmazni. Az egyik recept például, amelyet „aromás vízkeveréknek” nevezett el, klórgázt hoz létre. A bot úgy ajánlja a receptet, mint „tökéletes alkoholmentes italt a szomjúság oltására és az érzékek felfrissítésére”.

„Hűtve tálaljuk, és élvezzük a frissítő illatot” – ajánlja, de nem veszi figyelembe, hogy a klórgáz belélegzése tüdőkárosodást vagy halált okozhat.

Liam Hehir új-zélandi politikai kommentátor közzétette a „receptet” a Twitteren, és arra biztaott másokat is, hogy kísérletezzenek, és osszák meg eredményeiket a közösségi médiában. Az ajánlások között így már szerepelt fehérítős „friss lehelet” mocktail, hangyaméreg- és ragasztószendvicsek, szúnyogriasztós sültburgonya, fehérítőszeres rizslepi” és „metanolos boldogság” – mint egyfajta terpentin ízű francia pirítós.

A szupermarket szóvivője azt mondta, csalódottan látták, hogy „egy kis kisebbség megpróbálta nem megfelelően és nem rendeltetésszerűen használni az eszközt, amelyet ezt követően megpróbálnak újrahangolni”.

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Szívszorító: pillanatok alatt meghalt egy kisfiú, mert ezzel játszott - ez az utolsó fotó róla

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: TheGuardian
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához