Ezeket látta már?

Szívszorító: pillanatok alatt meghalt egy kisfiú, mert ezzel játszott - ez az utolsó fotó róla

mészkőpor belélegzése fulladás irritáció haláleset

Percekkel előtte még fotót készített a család arról, ahogy egy mészkődombban játszik a gyerek.

Meghalt egy 7 éves kisfiú Brazíliában, miután játékból mészkőporba ugrott, és belélegezte azt. Percekkel a halála előtt még fotó készült róla, amelyet aztán a családja figyelmeztetésképpen, a közösségi médiában is posztolt, hogy hogy mással ne történjen hasonló – írja a Mirror.

A szívszorító képet, amelyen a kisfiú látható percekkel a halála előtt, a családja osztotta meg

"Ez a fotó az utolsó róla, néhány perccel a tragikus halála előtt készült, amit az okozott, hogy játék közben mészkőport lélegzett be... Az emlékek, amiket rólad őrzök drága gyermekem, mindig a legszebbek lesznek."

A fiút kórházba vitte a családja, de az orvosok már nem tudták megmenteni, csak annyit állapíthattak meg, hogy a por belélegzése okozta Arthur hirtelen halálát.

A mészkőpor apró szemcséket tartalmaz, amelyeket belélegezve súlyos légzési problémák, tüdőproblémák és szemkárosodás is felléphet.

A mészkőpor belélegzése rövid távon és hosszú távon is káros hatásokat okozhat az emberi egészségre

A mészkő (kalcium-karbonát) por egy finom szemcsés anyag, amely a belélegzés során a légzőrendszerben lerakódhat.

A mészkőpor belélegzés rövid távú hatásai:

  1. Irritáció és szárazság: A mészkőpor a légzőszervek nyálkahártyáján irritációt és szárazságot okozhat, ami köhögéshez, torokfájáshoz és légzési nehézségekhez vezethet.
  2. Allergiás reakciók: Bizonyos embereknél a mészkőpor allergiás reakciókat, légzési nehézséget okozhat.
  3. Rohamok: A súlyosabb esetekben a mészkőpor belélegzése akut légúti panaszokhoz vezethet, például asztmás rohamokhoz vagy akut légzőszervi irritációhoz.

A mészkőpor belélegzés hosszú távú hatásai:

  1. Krónikus légzőszervi problémák: A hosszabb ideig tartó mészkőpor expozíció krónikus légúti betegségeket, például krónikus bronchitist vagy légzési nehézségeket okozhat.
  2. Száraz köhögés és köhögési rohamok: A mészkőpor hosszú távú belélegzése száraz köhögéshez és köhögési rohamokhoz vezethet.
  3. Pneumokoniózis: Hosszú távon a mészkőpor belélegzése a tüdőben lerakódhat, ami pneumokoniózishoz (porlerakódás miatt kialakuló tüdőbetegség) vezethet.

A mészkőpor belélegzése különösen veszélyes lehet azok számára, akik már meglévő légzőszervi problémákkal vagy allergiával rendelkeznek. A munkahelyeken, ahol mészkőporral dolgoznak (például bányászat vagy építőipar), különleges óvintézkedésekre van szükség a munkavállalók egészségének védelme érdekében. Ha úgy érzi, hogy mészkőporral való expozíciónak volt kitéve, és az egészsége problémás tüneteket mutat, fontos orvoshoz fordulni és szakszerű kezelést kérni.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Fejvesztve menekült a garázsából, amikor megtudta, mi harapta fejen

Forrás: Mirror
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához