Ezeket látta már?

Mitől vörösek és duzzadtak Károly király ujjai? Az orvos elmondja

III. Károly, duzzadt ujj, ödéma, ízületi gyulladás

III. Károly király vörös és duzzadt ujjai miatt sokan aggódni kezdtek.

Az új uralkodó, III. Károly kezéről készült képek azóta keringenek az interneten, hogy a királynő szeptember 8-án, csütörtökön, 96 éves korában elhunyt a balmorali rezidenciáján. Dr. Gareth Nye, a Chesteri Egyetem vezető oktatója elmagyarázta, milyen egészségügyi problémák állhatnak a duzzadt, vörös ujjak hátterében.

Ödéma

Az egyik lehetőség az ödéma, vagyis a folyadékvisszatartás. Dr. Nye azt mondta, az ödéma olyan állapot, amikor a szervezet elkezdi visszatartani a folyadékot. A probléma főleg a végtagokat érinti. Általában a boka-és ujjduzzanatot okozhat. Az ödéma gyakori jelenség, és leginkább a 65 év felettieket érinti.

Ízületi gyulladás

Egy másik állapot, amelyet Dr. Nye szerint szóba jöhet, az ízületi gyulladás.

"Artritisz egy másik gyakori betegség a 60 év felettiek körében. Ebben az esetben az ujjak általában merevek, fájdalmasak és duzzadtak lesznek. Bár a gyógyszerek segíthetnek a fájdalmon, a duzzanat megmaradhat." - fejtette ki az orvos.

Túl sok só

"A nem gyakori okok közé tartozhat a magas sótartalmú étrend, amely folyadékvisszatartáshoz vezet. Bizonyos gyógyszerek, például vérnyomáscsökkentők ritka mellékhatása is lehet a duzzanat." - fejtette ki az orvos, majd hozzátette, hogy ezek messze nem jelentenek súlyos egészségügyi problémát az Egyesült Királyság új királya számára.

Ez is érdekelheti:

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: Dailystar
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához