Ezeket látta már?

Határmenti Magyar-Szlovák Neurológusok XI. Nemzetközi Találkozója

Ilyen, a betegek számára is hasznos neurológiai gyógymódokat, kivizsgálási módszereket vitattak meg

neurológiai gyógymódok kivizsgálás konferencia

Esztergom adott otthont a Határmenti Magyar-Szlovák Neurológusok XI. Nemzetközi Találkozójának.

A neurológiai tudományok határokon átnyúló együttműködése újabb mérföldkövet ért el a magyar-szlovák neurológusok közötti XI. találkozójukon, melyet Esztergomban rendeztek meg a lenyűgöző Grand Hotelben. A rendezvény idén a neuroimmunológia aktuális kérdéseit helyezte fókuszba, reflektálva ezzel a tudományág gyors fejlődésére.

A konferenciát Dr. Tóth Mariann főorvos nyitotta meg, aki a dysimmun neuropathiák funkcionális és képalkotó diagnosztikájáról tartott mélyreható előadást. Emellett Dr. Filakovszky Ákos, Linzből érkezve, a mesterséges intelligencia neuroimmunológiai alkalmazásainak új dimenzióit tárta fel a hallgatóság előtt, hangsúlyozva a technológia egyre növekvő jelentőségét a betegellátásban.

Az esemény egyik kiemelt előadása Dr. Pukoli Dániel, neurológus adjunktus prezentációja volt, aki a szklerózis multiplex különböző típusainak új csoportosítását, a betegség patomechanizmusának és terápiájának friss megközelítését ismertette a Parázsló szklerózis multiplex előadásában.

Dr. Papp Tamás - neurológus adjunktus - az autoimmun encephalitisek diagnosztikájáról és terápiájáról beszélt, míg Dr. Szőke Annamária neurológus szakorvos a myasthenia gravis legújabb kezelési lehetőségeit vázolta fel.

Konferencia képekben - kattintson galeriánkra


Galéria


Bezárás
2024.04.16.

A konferencián beszámoltak többek között az autoimmun neuromuscularis betegségek kezeléséről, a szklerózis multiplexben előforduló enyhe szorongásos tünetek kezeléséről, a myasthenia gravis szemészeti tüneteiről is Galántáról, Érsekújvárról és Gútáról.

A konferencia további fontos előadója Budavári Mária volt, az esztergomi SM Centrum SM nővére, aki az állatasszisztált terápia alkalmazásáról és annak előnyeiről számolt be a sclerosis multiplex kezelésében.

Az esemény egyik legkiemelkedőbb előadását Dr. Rajda Cecília, a szegedi Neurológiai Klinika docense és a MANIT SM platformvezető alelnöke tartotta, aki az NMOSD (neuromyelitis optica spektrum betegség) kezelési stratégiáit ismertette.

A konferencia így nem csupán a legfrissebb kutatási eredmények megosztásának adott teret, hanem lehetőséget nyújtott a résztvevőknek a betegek számára hasznos és hozzáférhető gyógymódok, valamint kivizsgálási módszerek megvitatására. Az ilyen találkozók kulcsfontosságúak a neurológiai tudományok fejlődése és a betegellátás minőségének javítása szempontjából, tovább erősítve a nemzetközi együttműködést és a tudományos közösség összetartását.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Parázsló SM: csendes állapotromlás zajlik a háttérben akkor is, ha a beteg tünetmentes

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához