Ezeket látta már?

Lapszemle

Ortopédiai műtétek: ez a dolog minden második páciens fejében megfordul

ortopédiai műtét állami ellátás magánegészségügy egészségpénztár

Összességében közel ötödével csökkent az állami ellátásban megfordulók száma.

2019-hez képest 2022-re mintegy 22%-kal csökkent az állami egészségügyben megforduló betegek száma, az eltűnő betegek nagy része a magánegészségügyben kötött ki. A NEAK statisztikái szerint mintegy 10-30%-uk az állami egészségügy mellett már a magánegészségügy szolgáltatásait is igénybe vesz, míg 1% kizárólag ez utóbbit használja - derül ki a Haszon beszámolójából.

Éveken át 1 millió körül stagnált, idén év végére azonban végre meghaladhatja az 1,1 milliót az egészségpénztári tagok száma. Még mindig nagyon sokan és sokat hagynak az állam zsebében, bár az infláció tudatosabbá tette az embereket. Az egészségpénztár vezetője egy interjúban elmondta, további löketet a csatlakozáshoz a munkáltatói befizetések adókedvezményének visszaállítása hozhatna - derül ki a VG riportjából.

Nemrég még istálló volt a kisalföldi udvarban, szeptemberben magántulajdonú MR-vizsgálót nyitottak. A tulajdonosnak egy évet is várnia kellett volna MR-vizsgálatra, így inkább létrehozta az ország első falusi diagnosztikai központját - a Forbes cikke.

Új laboratóriumot hozott létre egészségügyi és fitnesz fókuszú technológiai kutatásaihoz a Huawei a finnországi Helsinkiben. A laboratóriumban több tudományterületet lefedő kutatócsapat dolgozik, élethű sportkörnyezetekben és élethelyzetekben 5 fő tesztelési területen több mint 200 fiziológiai és biomechanikai mutatót követ nyomon - számolt be a B2World.

Bár 20-30%-kal is növekedett az ortopédiai magánműtétek ára, arányuk mégis jelentős emelkedést mutat. Közel minden második páciens fejében megfordul, hogy magánműtétet vesz igénybe csípő- vagy térdprotézis esetén, de az anyagi lehetőségek miatt a gyors hozzáférésű műtét nem mindenkinek opció - a Világgazdaság összefoglalója.

Az egészségügyi portál listába szedte a 10 egészségügyi trendet, kezdve az idősgondozástól az alvásturizmuson át a mesterséges intellegenciáig, a lista élére pedig a kiberbiztonság került - az amerikai portál tartalmát ajánljuk.

A kórházi fertőzések száma hosszú évek óta nő hazánkban. A kórházak évről évre egyre több esetet jelentenek: 2021-ben korábban elképzelhetetlenül sok, számítástól függően mintegy 16-21 ezer kórházi fertőzést azonosítottak, és az esetek csaknem fele halállal végződött - hosszas kutatás után készítettek a lapnál összefoglalót.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETEZŐ CIKK>

Milliós CSOK-büntetések? Ennyit ér a CSOK gyermek nélkül

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: Egészségügyi Üzleti Hírmondó
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához